Svjedočanstvo

Uz Božju pomoć do pobjede!

Jedan poznati njemački tjednik, “WamS”, je „religiozne rituale“ brazilske nacionalne momčadi stavio pod povećalo. U svom aktualnom izdanju pišu da Zé Roberto, Lucio (obojica Bayern München) i Kaká (AC Milan) mole prije svake igre u svojoj kabini.

Prije oko godinu dana, nakon osvojenog pehara Konfederacije, tri su Brazilijanca skupili kompletnu nacionalnu momčad u krug, i molili se. „Zahvalili smo Bogu za pomoć“, časopisu “WamS” Kaká odaje tajnu.

Molitvena grupa prije igara
Vjernici, igrači “seleçao-a“ sastaju se dva dana prije svake igre na molitvenoj grupi, pripoćavaju druge novine (BamS). Pored tri navedena igrača, u tu se grupu još ubrajaju Fred, Cris (obojica Olympique Lyon), Gilberto (Hertha BSC Berlin), Luisáo (Benfica Lissabon), Cicinho (Real Madrid) i Adriano (Inter Milano). Molitvenu grupu kompletira nekadašnji pilot formule 1 Alex Dias Ribeiro i bivši brazilijanski reprezentativac Jorginho, koji se brinu za duhovne potrebe igrača.

Kakà je već 2002 postao svjetski prvak s Brazilom, zajedno sa svojom dvojicom kolega. Igrao je pak točno 18 minuta u cijelom turniru. Njegova zvijezda se uzdigla tek kod AC Mailanda, kod kojih ofenzivni igrač srednjeg polja igra nogomet. Već se u prvoj sezoni Kaká ubrajao u nositelje uspjeha Talijana. U jednom intervjuu za “WamS“ on odaje kako mu je jako pomogla vjera u njegovom prelazu u daleku Europu. „Za to sam bio spreman, dovoljno zreo. Vjera mi je pomogla da brže odrastem i postanem svjesniji odgovornosti“.

Kakà: “Uvijek imam Bibliju sa sobom“
24-godišnjak se u međuvremenu ubraja među europske top-plaćenike. Za njega je samo po sebi razumljivo da desetinu svog prihoda da Bogu. „Vjerujem da mi je Bog dao mogućnost da toliko zarađujem. Dakle, dajem mu dio nazad.”

Ono što neuobičajeno izgleda za nogometaša je ljubav koju Kaká ima za knjige. Na pitanje koju onda nosi sa sobom na svjetsko prvenstvo, odgovara: „U prvom redu Bibliju. Nju uvijek imam sa sobom.”

Ove brazilske nogometne zvijezde pokazuju što znači živjeti kao kršćanin. Imaju osobni odnos s Kristom i on je sve vidljiviji iz njihovog života. Iako su bogato obdareni nogometaši, prije svake utakmice traže Božju pomoć kroz molitvu. Uz to redovito čitaju Bibliju kako bi saznali kako Bog misli i bolje ga upoznali. Za njih je Biblija uputstvo za uporabu života! Šteta što mnogi ljudi čitaju uputstvo tek kad je već kasno, kad imaju probleme ili više ne ide dalje.

Bog i tvom životu želi dati potpuno novi kvalitet, i tebe želi staviti na stranu pobjednika. Za to je jedno važno. Moraš ući u odnos s Bogom, moraš se odlučiti za život s Isusom.

Isus kaže: „Svatko tko me primi u svoj život, ima pravo zvati se Božjim djetetom, svaki koji vjeruje u moje ime.“ Ivan1,12

Primi Isusov poziv i počni osobni odnos s njim. Onda će i nad tvojim životom stajati: „Uz Božju pomoć do pobjede!“, pobjede koju nikad nećeš zaboraviti i koja će zauvijek promijeniti tvoj život.

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: