Deset misli vodilja do Boga

” Deset misli vodilja do Boga ”
Molim te, budi svjestan da u SVOM životu MORAŠ napraviti neke promjene. Te promjene moraju biti dovršene tako da bih Ja mogao ispuniti Svoje obećanje tebi, da ti podarim mir, radost i sreću u ovom životu. Ispričavam ti se za bilo kakvu neugodu, no i nakon svega što radim, to je samo maleni zahtjev koji postavljam pred tebe.

 1. PRESTANI BRINUTI
  Život ti je zadao udarac, a sve što ti radiš jest da sjediš i brineš. Jesi li zaboravio da sam Ja ovdje da bih nosio sav teret za tebe? Ili uživaš u gunđanju prema svakoj sitnici koja ti dođe u život?
 2. STAVI NA POPIS
  Nešto treba napraviti ili pobrinuti se za nešto. Stavi to na popis. Ne, ne na TVOJ popis. Stavi to na MOJU listu. Neka budem Ja taj koji će se pobrinuti za problem. Ne mogu ti pomoći sve dok to ne predaš Meni. I, premda je Moja lista dugačka, Ja sam, na kraju krajeva, Bog.
  Mogu se pobrinuti za bilo što što staviš u moje ruke. Zapravo, istinu govoreći, brinem o puno stvari o kojima ti uopće ne razmišljaš.

 3. VJERUJ MI
  Kada si jednom predao Meni svoj teret, prestani pokušavati ponovno ga uzeti natrag. Vjeruj Mi. Imaj vjere da ću brinuti o svim tvojim potrebama, problemima i iskušenjima. Problemi sa roditeljima i prijateljima? Stavi ih na Moj popis. Problem sa financijama? Problem sa emocionalnim «toboganom»? Za Mene, stavi na Moju listu. Želim ti pomoći. Sve što ti trebaš napraviti jest pitati.

 4. OSTAVI PO STRANI
  Nemoj se probuditi jednog jutra i reći: «Ha, sada se osjećam puno snažnije, mislim da mogu izaći na kraj sa time». Zašto misliš da se sada osjećaš jačim? Jednostavno. Predao si mi svoj teret i sada Ja brinem o tome. Ja također obnavljam tvoju snagu i darujem ti mir. Ne znaš li, kada bih ti vratio natrag tvoje probleme ti bi bio ponovno na samom početku? Ostavi svoje probleme sa Mnom i zaboravi na njih. Pusti Me da radim Svoj posao.

 5. RAZGOVARAJ SA MNOM
  Želim da zaboraviš na mnoge stvari. Zaboravi ono što te izluđivalo. Zaboravi brigu i kušnje jer znaš da Ja imam sve pod kontrolom. No jednu stvar te molim nikada ne zaboravi: molim te, nemoj zaboraviti razgovarati sa mnom – ČESTO! Volim te! Želim čuti tvoj glas. Želim biti uključen u sve što se događa u tvome životu. Želim slušati o tvojim prijateljima i obitelji. Molitva je jednostavno razgovor sa Mnom. Želim biti tvoj najdraži prijatelj.

 6. IMAJ VJERE
  Ja vidim puno stvari koje ti odozdo ne možeš vidjeti. Imaj vjere u Mene da znam što radim. Vjeruj Mi ne bi želio imati pogled kakav imam Ja. Nastavit ću brinuti o tebi, paziti te, i zadovoljiti tvoje potrebe. Samo Mi trebaš vjerovati. Iako imam mnogo veću zadaću nego ti, čini se da imaš mnogo problema u izvršavanju samo svog jednostavnog dijela. Koliko teško može biti da Mi vjeruješ?

 7. DIJELI
  U dobi od dvije godine naučio si kako dijeliti. Kada si to zaboravio? To pravilo i sada vrijedi. Dijeli s onima koji su manje sretni od tebe. Dijeli radost sa onima kojima je potrebno ohrabrenje. Dijeli smijeh s onima koji se jako dugo nisu nasmijali. Dijeli svoje suze sa onima koji su zaboravili kako plakati. Dijeli vjeru sa onima koji je nemaju.

 8. BUDI STRPLJIV
  U samo jednom životu stvorio sam mogućnosti da iskusiš različita iskustva. Rasteš od djeteta do odraslog čovjeka, imaš djecu, mnogo puta mijenjaš poslove, učiš mnogo toga, putuješ na puno mjesta, susrećeš mnogo ljudi, i toliko toga iskusiš. Kako onda možeš biti tako nestrpljiv kada Mi je potrebno malo više vremena od onog što ti očekuješ da bih riješio nešto sa Svoje liste? Vjeruj u Moju točnost, jer je Moje tempiranje savršeno. Samo zato što sam Svemir stvorio u šest dana, svi misle da Ja uvijek žurim, žurim, žurim.

 9. BUDI DOBAR
  Budi dobar prema drugima, jer i njih volim jednako kao što volim i tebe. Oni se možda ne oblače kao ti, možda ne govore kao ti, možda ne žive na način kao što ti živiš, no ipak Ja vas sve volim. Molim vas, pokušajte se slagati, zbog Mene. Svakog sam od vas stvorio različitog u nečem. Bilo bi dosadno kada biste svi bili identični.
  Molim te, znaj da volim svaku tvoju razliku.

 10. VOLI SEBE
  Tako mnogo volim tebe; kako onda možeš ne voljeti sebe? Stvorio sam te samo iz jednog razloga – da bi bio voljen i da za uzvrat voliš. Ja sam Bog Ljubavi. Voli Me. Voli svoje susjede, ali voli i sebe. Rastužim se kada vidim tebe kako se ljutiš na sebe kada stvari ne idu kako si ti očekivao. Jako si mi dragocjen.
  Nikada to ne zaboravi…

Isus

Autor: Administrator7

"O ženo! Velika je vjera tvoja! Neka ti bude kako želiš." (Matej 15, 28)

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: