Molitva za oslobođenje od zla

Molitva za oslobođenje od zla

U ime Boga Oca,
U ime Boga Sina,
U ime Boga Duha Svetoga,
U ime Isusa Krista jedinoga Gospodara i Spasitelja našega,
U ime Preblažene Djevice Marije, Njegove i naše Majke:
zapovijedam ti, Sotono i svaki oholi lakomi i bludni duše, duše srdžbe, mržnje i svake zle volje, duše tjeskobe, straha, malodušnosti i očaja, duše laži, prijevare, zavisti i ljubomore i svakog drugog zla, da odstupiš od mene ( od ove kuće, od moje obitelji, od ovog skupa, od ove zajednice, od moje župe, od moje biskupije, od moga naroda, od te i te (ime osobe) osobe, od cijeloga svijeta itd…) I dadeš mjesto Duhu Svetom Utješitelju!
(te križajući s Križem + na sve četiri strane);
EVO KRIŽA GOSPODNJEGA, BJEŽITE STRANKE PROTIVNIKOVE, POBIJEDIO JE LAV IZ PLEMENA JUDINA, KORIJEN DAVIDOV, ALELUJA!
( I poljubi Križ!)

(Ovu je molitvu kao privatni egzorcizam, molio svakog jutra i večeri, i preporučivao drugima, bl. Alojzije Stepinac, posebno župnicima, poglavarima zajednica, i…s blagoslovljenim križem ruci i živom vjerom) (Danas je u ovoj eshalaciji zla, nadasve aktualna)

DURGI NAČIN

(Svatko može primijeniti ovu molitvu na sebe, kao i na druge osobe koje nisu prisutne. Treba da se prekrižiš svetom vodom, zatim reci usnama, po mogućnosti glasno, osobito u svim teškim vremenima, iskušenjima i napastima, u vrijeme velikog straha i zabuna, kod nastupa tjeskobe i bojazni, u očajanju, pred svim važnim poslovima i odlukama, pred neprijateljski naklonjenim ljudima, naročito u bolesti i smrtnom času):

+ U IME ISUSA i u IME MARIJE, naređujem vama, pakleni dusi, uzmaknite od nas (nje, njega, njih) i od ovoga mjesta (njegova, njezina, njihova) i ne usuđujte se povratiti natrag da nas tražite i da nam naškodite! ISUSE, MARIJO! (triput). Sveti Mihaele, bori se za nas! Sveti anđeli čuvari, očuvajte nas (njega, nju, njih) od svih zamki zlog neprijatelja!
Blagoslov + Oca, ljubav + Sina, i snaga + Duha Svetoga, Majčinska zaštita nebeske Kraljice, pomoć svetog anđela i zagovor svetih budi s nama (s njim, s njom, s njima) svuda i uvijek! Amen!

Oglasi