Tko je irska “mističarka”, autorica knjige istine???

Tko je irska “mističarka”, autorica knjige istine???

Od PR guru-a do prorčice ili kako irska PR dama pravi ljude ludama? Prethodni znaci” ( Mt 24, 3-14; Mk 13, 3-13 ) “Upitaše ga: “Učitelju, a kada će to biti? I na koji se znak to ima dogoditi”? A on reče: “Pazite, ne dajte se zavesti. Mnogi će doista doći u moje ime i govoriti: “Ja sam” i “Vrijeme se približilo!” Ne idite za njima.”

Već se mjesecima među mnogobrojnim kršćanima širi Knjiga Istine koja govori o porukama koje navodna irska mističarka Maria Divine Mercy prima direktno od Boga, Sina Božjega i Blažene Djevice Marije. Vjernicima predstavlja veliki problem jer su pristaše dotične mističarke u mjestima štovanja i hodočašća već napravili toliku propagandu da to prelazi granice prihvatljivog. Za njih ( pristaše mističarke ) papinstvo u Crkvi je završilo s ostavkom Benedikta XVI.-og. Papu Franju I. Oni smatraju “lažnim prorokom” koji prethodi Antikristu. Budući da živimo u “zadnjem vremenu” oni su sigurni da je ovaj život u “završnoj fazi”. Krist dolazi uskoro, baš kao što je On sam obećao “svojim prorocima”. To je predviđeno. Ali, kako – u izvornom engleskom stoji – oko 2000 stranica opus koji sebe naziva skroman, ” The Book of Truth “, sektaški pokret javlja da je raskol, raskol propagira ŠIZMU!

U “Upozorenju” KNJIGA ISTINE, kakvi su to “učenici” samo uloge sa zlonamjenim predstavkama i podmetanjima čija je žrtva argentinski Papa Franjo od njegova izbora 13. ožujka 2013.? I tko je u konačnici Maria Divine Mercy, tajanstvena “proročica” koja je od 08 studenog 2010. navodno primila više od 970 poruka Majke Božje, Isusa pa čak i prima od samog Boga Oca? Informacije koje se mogu naći u njemačkom izdanju “Book of Truth ” su rijetke. Između ostalog, “vidjelica” Marija je prije njezinog “proročkog poziva” izjavila da je majka četvero djece ” koja živi “ispunjen život”: “Ona vjeruje u Boga, ali nije bila religiozna u tradicionalnom smislu. Čak je 11. listopada 2010. izjavila u intervjuu za “Radio Marija” :”…da je sama uspješna poslovna žena…”.U drugom intervjuu 17.12.2011 potvrdila da živi u Irskoj. U studenom 2013. irski teolog Ronald Conte Jr. objavio je njezin identitet: “Maria Divine Mercy” ( Marija Carberry rođena McGovern), 58-godišnja majka barem dvoje djece, Sarah (28) i David (26) Carbery. Zajedno sa svojim suprugom Ivanom vodi, još od ožujka 1982. agenciju “McGovern PR “, koja je prva takva specijalizirana za “odnose s javnošću, marketing, novinarstvo”, a budući da se uhodala na prijelazu tisućljeća “digitalnih komunikacija”, dobro posluje.

Na njezinoj LinkedIn stranici ona sebe opisuje na sljedeći način: “Iskusni u svim područjima tržišnog komuniciranja, posebno PR. Rani korisnici Interneta, učinili su u suradnji s AOL-informacijski servis u Irskoj irskim Amerikancima. Danas, rastućim poduzećima u digitalnom sektoru McGovern PR pokrenula je sestrinska tvrtka Future Media ponuditi jedan od prvih u Irskoj digitalnog sadržaja i digitalni marketing mreže . ( … ) Specijalnost: Vrlo iskusni medijski publicisti stvaraju kampanje za poduzetnika, potrošača. Krećemo s online kampanjom, brzo pronalazimo pozornost i proizvodimo kvalitetne baze podataka, kako to nalaže današnja brand. Mi stvaramo neobične online epizode i događaje oko branda koji dovode publiku na kamate i rasprave.” Godišnji promet tvrtke ZoomInfo je “1-5 milijuna dolara” ovisno o broju zaposlenih i Marija McGovern kao “vodeći PR guru “Emerald Isle”. Intervjui iz tog vremena pokazuju je kao ambicioznu ženu od karijere. “U određenoj mjeri gledište kako se lijepe djevojke ne mogu obogatiti istinito je” rekla je u irskom ” Independent” 05. rujna 2008. , “uspješni ljudi su ugodni cca 80% svog vremena, lijepi i mirni, ali oni također mogu biti nemilosrdni. Sigurno doza nemilosrdnosti postoji u svakoj ženi koja ima uspjeha. Mi smo od onih fascinantnih bogatih žena koje su same napravile svoje bogatstvo. Više su bogatiji oni koji su naši idoli.” Ponosna je Marija McGovern na uspjeh svoje tvrtke, “McGovern PR koja je osvojila brojne međunarodne nagrade i dobila četiri puta nagradu UK Marketing i komunikacije, uključujući i 2006. za najbolji PR tvrtke, a 2008. Portugal cijeni kao marketinške lidere, Amerika ih cijeni kao najbolju međunarodnu PR tvrtku i UK cijeni kao najbolje za odnose s javnošću, koji su nagrađeni od strane International Magazine u suradnji s CNBC TV, Daily Mail i New York Times . “Ovim uspjehom par McGovern / Carberry kupuju 850.000 eura vrijednu, lijepu , bijelu dvokatnicu, single-obiteljsku kuću u Muldowney suda – ceste “trendy” u Dublinu, predgrađu Malahide koje se slikovito nalazi u neposrednoj blizini plaže . No, kada je zabilježena u ožujku 2003. u svom domu hipoteka u iznosu od pola milijuna eura, vjerojatno je bilo da su uložili novac u proširenje svog poslovanja, a to je bilo gotovo kobno . “Par strahuje zbog isteka roka za otplatu hipoteke i mogućnosti gubitka kuće”, izvijestio je irski ” Independent ” 08. prosinca 2009.. Za deset mjeseci, njihove mjesečne otplate iznose 5217 € i evidentno je da si to ne mogu priuštiti, suočeni su s dugom od 491.000 € . Sudac im je dao do kraja siječnja 2010. rok za ispuniti svoje obveze. Činjenica da oni i danas žive u toj kući, ukazuje na to da su Carberries očito uspjeli iznaći rješenje za njihov financijski problem.

Katarina Akmačić

Ono što imamo na hrvatskom jeziku jest par članaka:

  • Bitno.net:

 ‘Knjiga istine’ i lažna proročanstva Marije od Milosrđa sotonski odvajaju vjernike od Crkve,

Dublinska nadbiskupija: ‘Proročanstva’ Marije od milosrđa su lažna i u suprotnosti s katoličkim naukom

Uzinić: Tzv. Knjiga istine je laž, a oni koji napadaju Papu na temelju nje zavedeni su

te dva jako korisna članka Kako razlikovati istinita i lažna ukazanja i Katekizam o lažnim objavama: “Kršćanska vjera ne može prihvatiti “objavâ” koje bi htjele nadići ili ispraviti objavu koja je u Kristu dovršena.”

– Putevi milosti: Tko je irska “mističarka”, autorica knjige istine???

Na engleskom jeziku napoznatiji je blog Maria Divine Mercy – True or False (Marija Božanskog Milosrđa – Istina ili Laž). Tu imate apsolutno sve zablude, nelogičnosti i laži vezane uz ovu Knjigu “istine” i tzv. proročicu. Također imaju facebook stranicu te youtube kanal (preporučam).

Tu je drugi blog potpuno posvećen raskrinkavanju ove lažne proročice – UNCOVERING THE FALSE PROPHET, MARIA DIVINE MERCY.

Tko je doista Marija Božanskog Milorđa, možete naći na ovome linku. I ovdje imate o njezinom identitetu.

Jimmy Akin je napisao također odličan članak – 9 stvari koje trebate znati o Mariji Božanskog Milosrđa.

Ovdje također imate odličnu analizu poruka – Authentic or Fake?–An investigation into the alleged heavenly messages of Maria Divine Mercy i ovdje An evaluation of TheWarningSecondComing.com messages.

O automatskoj ekskomunikaciji Marije Božanskog Milosrđa i njezinih sljedbenika.

Stranice koje šire ove paranoje u Hrvatskoj su Molite draga djeco, Knjiga-istine.com,Upozorenje pred drugi dolazak.

To bi bilo to za sada. Vjerojatno ću updejtati kada nađem još materijala.Knjiga-istine

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.