SV. JOSIP – ZAŠTITA SVETOG JOSIPA

ZAŠTITA SVETOG JOSIPA

Spomeni se, o prečisti zaručnice, Blažene Djevice Marije i mili moj zaštitnice, sveti Josipe, kako se još nije čulo da se itko tvojoj zaštiti preporučio i u tebe pomoć zatražio, a daje nije dobio. S tim pouzdanjem dolazim i ja k tebi pa ti se preporučujem. Nemoj prezreti molitve moje, poočime Isusov, nego je milostivo primi i usliši! Amen. – Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu!

Sv. Josip štiti svakog pojedinca u Crkvi Kristovoj
Sveta Terezija Avilska, Španjolka, rekla je, da se nije čulo da bi se netko s pouzdanjem utekao u potrebama sv. Josipu, a da ga sv. Josip ne bi uslišio! Zato je Crkva odobrila posebnu molitvu: “Spomeni se, prečisti zaručnice, BI. Dj. Marije…”
Zli duhovi drhću, kad se pobožno zazove u pomoć sv. Josipa! Boje se kao što se boje imena Isusova i Marijina! Po zagovoru sv. Josipa obitelji dobivaju blagoslov u porodu! Spomenuta Terezija Avilska kaže, da Bog dade svakom svecu da može isprositi od Boga posebne milosti, a sv. Josipu dade, da može svaku milost isprositi svojim štovateljima!

Sv. Josip štiti kršćanske obitelji
Uzor je kršćanskim obiteljima. Oci obitelji rado se ispovijedaju na blagdan sv. Josipa i obećavaju, da će se bolje čuvati grijeha u svemu, osobito od grijeha kojima čine nepravdu djeci svojoj i suprugama svojim. Obećavaju da će odbaciti psovku, pijanstvo, nevjernost u braku, da neće snovati o bračnim rastavama, da će biti vjerni Božjim nacrtima, te prihvaćati brojnu djecu i odgajati ih za Nebo, Crkvu i Domovinu…
JOSIP JE ZAŠTITNIK CIJELE CRKVE KRISTOVE
Papa Pio IX. proglasio je sv. Josipa zaštitnikom Kristove Crkve i odredio posebnu svetkovinu.

 

Oglasi

One thought on “SV. JOSIP – ZAŠTITA SVETOG JOSIPA

  1. […] ZAŠTITA SVETOG JOSIPA Završavajući ovu devetnicu na čast sv. Josipu, preporuči mu sebe i sve svoje žive i mrtve. Preporuči mu sve obitelji hrvatske, da budu vjerne Bogu u svemu! Preporuci mu domovinu Hrvatsku, da ostane vjerna Bogu i svetom Petru da ostane vjerna Papi, da se podvrgava u svemu svima Papinim pozivima, da domovina Hrvatska bude s mnogo djece, da bi mogla ostati i dalje predziđe kršćanstva. Što budu brojnije katoličke hrvatske obitelji, bit će jača i blagoslovljenija Hrvatska Domovina. Neka u svakoj obitelji hrvatskoj vladaju sloga i ljubav. Neka se čuje redovito u svakoj hrvatskoj obitelji večernja zajednička molitva. Neka svi članovi obitelji budu redovito na Misi, svake nedjelje i zapovjedanog blagdana. Da nitko u obitelji ne ostane dugo u smrtnom grijehu. Da se svi članovi obitelji iskreno ispovijedaju i čistim srcem primaju Isusa u Pričesti. Neka se svi članovi mole Isusu i Mariji i sv. Josipu, te ostalim svecima i sveticama, posebno hrvatskim svecima i blaženicima! Da Božji blagoslov prati Hrvatsku u svemu… […]

    Sviđa mi se

Komentari su isključeni.