Svi smo mi izgubili neku dragu osobu, razmisli malo o tome svemu

Citati
“Ne znam. Nekad sam se znao zapitati; otkud neka osoba u mom životu ili kako je neka druga osoba nestala iz mog života, možda se povukla iz njega… Ili sam se možda je povukao u svoj život, u sebe, ali bez nje.

Život je zaista čudan. Zanimljiv. Kompliciran. Ali i lijep. Lijep je život.
Samo treba učiti od njega, od života i životnih poteškoća, problema i svega što dolazi s tim, treba učiti. Baš takvi događaji najviše ploda donesu, baš iz tih najtežih trenutaka u životu sam najviše naučio.

Dok su ti trenuci bili ‘sadašnjost’, tada se činilo da život nema smisla, da nema smisla boriti se, da nema smisla živjeti bez te neke osobe koja je previše k srcu prirasla, bez osobe za koju sam vjerovao da će uvijek biti tu.
Bez osobe koju nisam nikad htio, čak ni pomislio da ću je pustiti iz svog života.
Bez osobe koja mi je bila i ostala sve, a osjećao sam da je baš ta osoba moj jedini oslonac.
Bez osobe koja mi je pružala ruku nakon pada na način na koji nikad nisam dobio nečiju ruku.
Bez osobe čiji je smijeh liječio, čija je suza znala zaboljeti kao da je moja, čija je riječ tješila i liječila kao nikakav drugi lijek.
Bez osobe koja je neumorno slušala moja jadikovanja, bez osobe koja je svu moju radost i bol nosila sa sobom, bez osobe koja je sa mnom križ moj nosila.

No, nešto se dogodilo. Neočekivano. Iznenada.
Jednostavno je nestala. Negdje sam je izgubio, negdje je ostala ili sam je negdje zaboravio. Dugo sam promatrao sve te događaje, borio se i mučio s raznim pitanjima. Počeo sam se ljutiti na Njega. Znao sam reći: ‘Ti si kriv! Zašto si je poslao u moj život kad si znao da će otići!?
Zašto si dopustio da me toliko očara, da je toliko zavolim, kad
znaš da ne mogu bez nje?!’ (…)
Na neka pitanja znam da neću dobiti odgovor, a na neka mi je baš On odgovorio.
Rekao je da je On dao život za mene i da želi da i ja svoj darujem Njemu. Tu osobu je sklonio s moga puta jer želi da se Njemu predam. Želi da On bude taj kome se mogu obratiti u svojim nevoljama, želi da me Njegova živa Riječ prati i tješi. Želi bit moj oslonac i nosit moj križ sa mnom kao što je svoj nosio. Jednom rečenicom: Želi da mi je On na prvom mjestu! ”
Svi smo mi izgubili neku dragu osobu, razmisli malo o tome svemu. Razmisli i o tome tko ti je na prvom mjestu u životu i predaj sve Njegovoj volji, ali vjeruj, On najbolje zna što je za tebe najbolje. Kad je Bog na prvom mjestu, sve je na svom mjestu. Kad je Bog na prvom mjestu, možda se pojavi i ona prava osoba za TEBE, ali Boga i molitvu ne ostavljaj.

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: