I tako treba da bude

I tako treba da bude

U ono vrijeme kad je Isus hodao ovom našom Zemljom i propovijedao svojim učenicima, tako na njihovom putu u drugo selo, na proplanku sretnu mladu pastiricu koja je čuvala ovce. Isus joj priđe i lijepo je zamoli da im pokaže put do to tog sela,pa iako je i sam znao put.A ona kako je sjedila na travi samo svoju jednu nogu odignu i usmjeri je prema prvim kućama, nastaveći sjediti i lutati u svojim mislima. On joj se zahvali, a povorka nastavi dalje put u tom smjeru.

Kad, eto nisu daleko otišli, ugledaše mladog pastira gdje čuva svoje ovce. Isus mu isto priđe i lijepo ga zamoli za savjet da im pokaže put do naznačenog sela.

Mladić skoči na svoje noge i zamoli ih da ga pričekaju na trenutak dok se ne vrati , jer mora samo svoje ovce vratiti, pa će im i on sam pokazati kuda da idu. Tako i bi.

Zahvališe se na rastanku od prijatnog mladića, apostoli krenuše za Isusom dalje. Nakon nekoliko koraka Isus im progovori..Vidite, ovaj mladić će oženiti onu mladu pastiricu…Na te riječi apostoli se zgroziše te ga moljaše da to ne dozvoli, …a On im samo odgovori : i tako to treba da bude !!!!