Dijabolična vizija pape Lava XIII.

SvjedočanstvoDijabolična vizija pape Lava XIII.

Mnogi se od nas još sjećaju da su prije liturgijske reforme Drugog vat. sabora svećenik i vjernici na kraju svete mise kleknuli, kako bi izgovorili molitvu Majci Božjoj i molitvu arhanđelu Mihaelu. Ovdje bih želio predočiti tekst ove druge molitve (molila se nakon Zdravo Kraljice), jer je to lijepa molitva koja se može moliti s dobitkom:

“Sveti arhanđelu Mihaele, čuvaj nas u borbi; budi naš zaštitnik protiv đavolskih pakosti i zamki. ‘Bože, naloži mu to’, molimo usrdno. A ti, kneže nebeskih četa, otjeraj Božjom snagom u pakao sotonu i druge zle duhove koji lutaju svijetom da bi iskvarili duše. Amen.”

Pater Domenico Pachenino piše o nastanku te molitve u časopisu Ephemerides Liturgicae (1955. god.): “Ne sje ćam se više točno godine. Jednog je jutra veliki papa Lav XIII. slavio svetu misu, a zatim sudjelovao u misi zahvalnici. Odjednom je vidio kako je glava celebranta bila snažno povučena uvis, a zatim otkrio nešto iznad njegove glave. Pažljivo je gledao onamo ne trepnuvši okom, ali s osjećajem straha i čuđenja. Pritom se promijenila boja njegova lica i njegov izgled. U njegovoj se nutrini događalo nešto neobično, nešto veliko.
Njegovi su ga službenici zabrinuti žurno slijedili. Ponizno su ga upitali: “Vašoj Svetosti nije dobro?” On je pola sata kasnije dao pozvati tajnika papinske upravne vlasti i predao mu list papira s nalogom da se to tiska i pošalje svim ordinarijatima svijeta. Što je bilo napisano na tom papiru? Molitva koju na kraju mise molimo s pukom, dakle molitva molbe Mariji i usrdni poziv knezu nebeskih četa da zamoli Boga da može otjerati sotonu u pakao.”
U pismu koje je 1886. bilo poslano svim ordinarijatima, naložio je papa i to da se ta molitva izgovara klečeći. Kao potvrdu toga što piše pater Pachenino želio bih citirati iz pastirskog pisma tadašnjeg biskupa Bologne, karyci dinala Nasallija Rocce, što ga je napisao u vrijeme posta 1946. godine: “Tu je molitvu napisao sam Lav XIII. Riječi: ‘koji lutaju svijetom da bi iskvarili duše’ imaju povijesno objašnjenje koje nam je često priopćavao njegov osobni tajnik, monsinjor Rinaldo Angeli. Lav je zaista imao viđenje paklenih duhova koji su se okupili nad Vječnim gradom (Rimom). Iz toga je doživljaja nastala molitva koju je želio poslati u čitav svijet koju sam molio svojim snažnim glasom. Često smo je slušali u vatikanskoj bazilici. On je osim toga vlastoručno napisao poseban egzorcizam koji je sadržan u Rimskom obredniku. Biskupima i svećenicima je preporučio da u svojim biskupijama i župama često mole te egzorcizme. On ih je sam molio često tijekom dana.”

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: