7 staromodnih grijeha koji vas mogu odvesti do pakla

Jonathan Higa / Flickr
Jonathan Higa / Flickr

7 staromodnih grijeha koji vas mogu odvesti do pakla

Ne varajte se: grijeh može biti moderan, ali  je još uvijek vražji.

Za današnjeg  čovjeka su ideje poput grijeha i pakla, staromodne  ali za Boga nisu.

Grijeh je i dalje ozbiljan, pakao  i dalje postoji, i grešnici i će dalje ići tamo. Ili kako je sveti Pavao rekao: “Ili zar ne znate da nepravednici neće baštiniti kraljevstva Božjega? Ne varajte se……. “(1 Kor 6,9)

Naravno, postoji nada! Po Božjoj milosti, možemo se odreći  svojih grijeha i spasiti se….

Ali prvo, moramo priznati svoje grijehe i ispovjediti se. Tada ćeš početi   NOVI život, a isto tako  pozvani  smo surađivati ​​s Božjom milošću da rastemo u svetosti.

Ovdje je popis nekoliko grijeha koji su prihvaćen  u našoj kulturi kao pod normalno:

1) Laganje

Ali što ako to osoba nikada ne sazna? Što ako je to samo iz praktičnih razloga? Ili što ako je to za veće dobro?

Ne, laganje je uvijek laganje

Laganje je reći nešto neistinito s namjerom obmanjivanja,  i ono nije dobro, jer je prekršaj protiv istine, koja je Krist (Ivan 14,6).

Zapamtite, otac laži je đavao, kako ga Isus naziva (Iv 8,44) A Knjiga Mudrosti upozorava  na oca laži “. .. lažljiva usta ubijaju dušu. ” (Mudrosti 1,11)

2) bludnosti

“Bježite od bludnosti!” (1 Kor 6,18)

zar ne možemo raditi što god želimo s našim tijelima? Kad osoba pristane, sve se smije, zar ne?

Pogrešno. Sveti Pavao kaže: ” Svaki grijeh koji učini čovjek, izvan tijela je, a bludnik griješi protiv svojega tijela. Ili zar ne znate? Tijelo vaše hram je Duha Svetoga koji je u vama, koga imate od Boga, te niste svoji. Jer kupljeni ste otkupninom. Proslavite dakle Boga u tijelu svojem!. “(1 Korinćanima 6.18-20)

MOGUĆE JE griješiti i protiv vlastitog tijela. Bog je stvorio nas I našu seksualnost  da budemo dostojanstveni,  to nam daje vrijednost, i zato  to treba poštovati i cijeniti

I zapamtite da je Krist proširio ovo učenje čak i na požudu u nečijem srcu: ‘. Čuli ste da je rečeno: Ne čini preljuba! A ja vam kažem: Tko god s požudom pogleda ženu, već je s njome učinio preljub u srcu. “

3) Krađa

“Ne ukradi.” (Izlazak 20,15)

Krađa je ono nešto za što nemaš pravo.

To uključuje npr . koristenje materijla zaštićenog  autorskim pravima:  krađa ne postaje prihvatljiva samo zato što ste na internetu. Svatko to zna, ali ipak to radimo . No, krađa je težak grijeh.

4) Pijanstvo

Alkohol je prekrasan dar od Boga. Isus je pretvorio vodu u vino, a kršćanski redovnici proizvode  najbolje pivo na svijetu.

Ali namjerno pijenje previše, tako da postaneš pijanac i izgubiš kontrolu , to je grijeh: “. Ne varajte se!… ni pijanice, .. neće baštiniti kraljevstva Božjega ” (1 Kor 6,9-10) ” I ne opijajte se vinom u kojem je razuzdanost, nego – punite se Duhom! ” (Efežanima 5,18). Sveti Pavao ponudio nam je  alternativu – biti ispunjen Duhom!

5) Neumjerenost

Neki su to nazvali zaboravljivost

Moramo se hraniti,  ali imamo i gozbe, No, kao što trebamo biti umjereni s alkoholom tako i sa ljubavlju prema hrani : neumjerenost može imati velike posljedice i za naše zdravlje ali i za dušu.

“Neprijatelji križa Kristova … Svršetak im je propast, bog im je trbuh, slava u sramoti – jer misle na zemaljsko.” (Filipljanima 3,18-19)

6) Osveta

Hah! Dobro su dobili! Ili, imaju previše.

Pravda je bitna , ali ako nije zadovoljena sad na zemlji biti će od  Boga  na kraju. No, budući da je za nas bitno upravo sada, Bog nas poziva na višu razinu:

Nikome zlo za zlo ne vraćajte; zauzimajte se za dobro pred svim ljudima! […]Ne osvećujte se, ljubljeni, nego dajte mjesta Božjem gnjevu. Ta pisano je: Moja je odmazda, ja ću je vratiti, veli Gospodin. Naprotiv: Ako je gladan neprijatelj tvoj, nahrani ga, i ako je žedan, napoj ga! Činiš li tako, ugljevlje mu ražareno zgrćeš na glavu. Ne daj se pobijediti zlom, nego dobrim svladavaj zlo.”(Rimljanima 12,17, 19-21)

Također, imajte na umu Isusovo važno učenje o oprostu: ” »Doista, ako vi otpustite ljudima njihove prijestupke, otpustit će i vama Otac vaš nebeski. Ako li vi ne otpustite ljudima, ni Otac vaš neće otpustiti vaših prijestupaka.« (Matej 6,14 -15)

7) Ubojstvo

“Ma daj, nitko se ne zauzima za ubijanje!” Jeste li sigurni u to?

Ubijanje postaje dobrovoljno i izravno se ubijaju  nedužni ljudski životi. Čak malene osobe koje se tek razvijaju  u majčinoj utrobi. Čak i hendikepirane osobe, teško bolesne, starci koji bi ionako  uskoro umrli. Pobačaj i, sve više, eutanazija široko su  prihvaćeni i provode se u našem društvu.

Ipak, ubojstvo je prekršaj protiv Boga, jer na svoju sliku stvori Bog čovjeka, (Postanak 1,27).

Dakle, pokajmo se za svoje grijehe i zamolimo Božje milosrđe da nam bude milostivo!

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: