Molitva za svećenike

Milosrdni Bože, spomeni se da su Tvoji svećenici slaba i krhka stvorenja.

Danas bismo mogli moliti za svećenike. Napose za one koji su u poteškoćama, krizama i čija se ljubav prema zvanju ohladila pa su postali puki funkcionari. Ako ne znam što bih molio, evo jedne molitve za svećenike koju je napisao kardinal Mundelein (Chicago):

Molitva za svećenike

Milosrdni Bože, spomeni se da su tvoji svećenici slaba i krhka stvorenja. Zapali u njima vatru svoje ljubavi. Isuse, molim te za tvoje svećenike koji su ti vjerni i ispunjeni tvojim žarom, a i za svećenike koji su malaksali, nemarni i nevjerni. Molim te za svećenike koji rade u ovoj sredini ili u dalekim misijskim zemljama. Molim te i za one koji trpe samoću, napuštenost i koji su napastovani. Molim te za sve mladomisnike i mlade svećenike, za ostarjele, za sve bolesne i one na umoru, kao i za one koji su u čistilištu.

Isuse preporučujem ti svećenike koji su mi na poseban način dragi. Molim te za svećenike koji su me odriješili od mojih grijeha, koji su prikazivali sv. Misu a ja sam na njoj sudjelovao i blagovao tvoje sveto Tijelo i Krv. Osobito te molim za svećenika koji me krstio. Molim te i za one koji su me poučavali i duhovno odgajali, kojima dugujem svoju najveću zahvalnost.

Isuse čuvaj ih u svome Presvetom Srcu i daruj im obilan blagoslov sada i u vječnosti. Amen.

Poticaj

Danas ću najprije pogledati na svoj život i u njemu uočiti „izdaje“ koje su se dogodile. Izdaje prema ženi, mužu, djeci, roditeljima, prijateljima, učenicima, profesorima, radnicima, poslodavcima… Molit ću za svoje ozdravljenje.

Također mogu prikazati današnji dan za svećenike da ostanu vjerni svome Učitelju!

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.