SV. ANTUN PADOVANSKI – Razna čudesa

Sv Ante -  Razna čudesa

Malo je svetaca u katoličkoj Crkvi, po kojima je Bog tvorio tolika i tako izvanredna čudesa kao što je tvorio po sv. Anti i na njegov zagovor.

Sv. Ante proživio je svoju mladost u Portugalu i nije se bavio učenjem jezika. Ipak je u svojim propovijedima tako lijepo govorio talijanski i francuski te se činilo, da je te jezike učio od mladosti.

Jedna gospođa je jednom željela slušati propovijedi sv. Ante, a to joj nije dozvolio njezin opaki muž. Ona ode na gornji kat na prozor i tu je čula propovijed posve jasno, iako je sv. Ante propovijedao cio sat daleko. Kad je to kazala svome mužu i on se svojim ušima o tome osvjedočio, obrati se i rado je slušao riječ Božju.

Druga jedna gospođa htjede na svaki način slušati propovijed sv. Ante i ostavi svoje dijete samo kod kuće. Dijete k’o dijete upade u kotao pun vrele vode. Kad se vratila kući nađe dijete u vreloj vodi, gdje se igra. Očito je sam Bog po svome ugodniku očuvao dijete o sigurne smrti.

Opet druga gospođa vrativši se sa propovijedi svečeve nađe u bešici mrtvo dijete. Odmah otrči k svecu i zavapi za pomoć. Sv. Ante reče joj gospodinove riječi iz sv. Evanđelja: ”Idi, sin tvoj živi”. I doista nađe kod kuće dijete, kako se sa svojim drugovima igra.

Iza jedne propovijedi sv. Ante tako se raskaja jedan grješnik, te je stao glasno plakati. Ode sv. Anti, da se ispovijedi, ali ne može od suza. Kad to vidje svetac, reče mu, neka ode, napiše svoje grijehe i njemu ih donese. Čim svetac pogleda napisane grijehe, isčeznuše sva slova. Po tom su i on i grješnik upoznali, da su grijesi oprošteni.

Radi silnog svijeta propovijedao jednom sv. Ante pod vedrim nebom, kad se u čas pojave crni oblaci uz grmljavinu i gromove. Slušatelji su gledali kako da izmaknu oluji, a svetac ih sve zaustavi i reče im, neka se ništa ne boje, jer oni neće pokisnuti. I doista cijela okolina bi natopljena jakom kišom, a na slušatelje ne padne ni kap.

Oglasi

One thought on “SV. ANTUN PADOVANSKI – Razna čudesa

  1. sveti amte svi koji vjeruju nek mole za moje tri curicr posle smrti oca neduzne djed i kcer mu gone nas i kuce ,,,molim vas pomozite ..bije ih dobro uce primjer su morala…odgoja samo smo krive sto je umro nas andeo cuvar …..molim vas mala je sredina svi nmoju djecu i mene znaju po postenju ,,,pomozite ,,oni su sami a jaci su od 10demona …vec nas ubijaju,,,malo pomalo ,,uzeli su nam primamka od oca skupa s odvjetnikom kumom iako smo tu u kuci radile 25g i one svaki odmor ..vikend…ljeto….veliko zlo se desilo njima i meni mozeze li pomoc nam tajno one su curice sramota ih je makla je sredina,,,,,dat cemo vam podatke zatite nas dok nije kasno,,,molim vas u ime krvi kristove prolivene neduzno na krizu…ponovo zelin vidit osmjeh na licima ti andela……..i mogu mirno umrit bolesna sam i nemogu ni u bolnicu jer neznam sta ce bit snjima djed …sotona je vec srednju doveo do bolnice jer je udario i zlostavljo da nije bilo brze intervencije hitne sad je nebi bilo,,,,pomozite ..moja dva braza su mu zaprjetila da nas ne zlostavlja …jer je vec napravio veliku stetu pozdravlje a on nastavlja .nemogu braci tu je nas domrad stvari .uspomene………..pomozite

    Sviđa mi se

Komentari su isključeni.