MOLITVA DUHU SVETOME

Sv DuhMOLITVA DUHU SVETOME

Dođi Duše Presveti, prosvijetli moju pamet da spoznam uvijek što mi je činiti, što je Božja Volja. Podaj mi milost, da uvijek i na vrijeme prepoznam glas savjesti kao Tvoj glas, i daj mi snage da ga prihvatim i da mu se nikada više ne oduprem.

Pomozi mi, da mogu dobro iskoristiti vrijeme, uvijek slaveći Boga, ma što god radio.Probudi u mojoj duši smisao za žrtvu i odricanje. Uništi moje sebeljublje, da mogu samo za Boga živjeti. Prosvijetli me, da mogu sabrano i iskreno moliti, donositi dobre odluke i izvršavati ih.
Ukloni iz moje duše svaku sumnju i daj mi jakosti da se potpuno predam Tebi, da me Ti vodiš, po Marijinom primjeru, u zajedništvu sa Isusom i Bogom Ocem. Amen!

Dođi Duše Sveti, duša moja čezne za tobom.Srce moje je doista nečisto, ali Ti ga možeš očistiti.Srce je moje mračno,ali Ti ga možeš prosvijetliti.Srce je moje žalosno,ali Ti ga možeš utješiti.Srce je moje slabo,ali Ti ga možeš ojačati.Srce je moje hladno,ali Ti ga možeš zapaliti.Srce je moje sklono zemaljskim stvarima,ali Ti ga možeš ispuniti nebeskim željama.Srce je moje puno grijeha,ali Ti ga možeš uresiti svim krepostima.Srce je moje nestalno i promjenjivo,ali Ti ga možeš učiniti ustrajnim.Dođi Duše Sveti, Ti Oče siromaha, dođi,ispuni me svojom ljubavlju! Amen.

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: