03. NKG – ČETVRTAK – VEČERNJA MOLITVA

III. TJEDAN KROZ GODINU – ČETVRTAK
03. NKG – Svagdan

VEČERNJA MOLITVA

Isusu Kristu treba  vjerovati i biti poslušan njegovoj riječi. To je bila glavna uloga apostola a to je i naša uloga, da sjeme koje nam je predano zasijemo svijet u kojem živimo. To sjeme je ujedno i naše svjetlo za život. To svjetlo je Božja uputa za naš život, kako bismo se ostvarili kao istinska njegova djeca. I o nama ovisi kako ćemo živjeti i prema toj se riječi odnosili. I zato nas Isus opominje oštrim riječima kad kaže: ‘kakvom mjerom će te mjeriti takvom će se i vama mjeriti’ – koliko sam koristan drugome toliko ću biti i samome sebi. Tako da nas na apostolski rad naravno tjera da ponajprije ljubimo sebe a onda ispunjeni ljubavlju Kristovom ljubimo njega i bližnje.

Isusova poruka postavila je posve nova mjerila za odnos prema Bogu i za međuljudsko ophođenje. Ta je mjerila Isus zastupao radikalno i beskompromisno. Nije li mogao postupati malo više diplomatski, kako si ne bi navalio za vrat tolike neprijatelje? Nije li malo pomalo mogao, lobirajući i stvarajući prijateljstva, pronaći saveznike i u Velikome vijeću? Ne bi li u konačnici, da je slijedio takav umjereniji put, bio uspješniji? Tako bi argumentirali mudri i umni – i tijek kako su se stvari odvijale dao im je za pravo.
Isus je na kraju bio ubijen, zato što nije razbijao glavu time hoće li svojim riječima i djelima nešto postići, nego je svim svojim bićem zastupao Božje kraljevstvo. Svakoga tko s njime dođe u doticaj, takav njegov stav nužno tjera da se opredijeli. Istinito je ono što spasonosno djeluje na ljude. Zato svatko tko želi biti u istini mora odražavati njegovo svjetlo, zauzimati se za ono što je on činio i što mu je bilo na srcu, a ne zbog straha od posljedica zasjenjivati njegovo biće.
Isus zahtijeva odluku. Izjasni se, budi svjetlo, imaj povjerenja i ispovijedaj ono za što vjeruješ da je istina!

Laka vam i blagoslovljena noć

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: