ZAŠTITA SVETOG JOSIPA

ZAŠTITA SVETOG JOSIPA

Spomeni se, o prečisti zaručnice, Blažene Djevice Marije i mili moj zaštitnice, sveti Josipe, kako se još nije čulo da se itko tvojoj zaštiti preporučio i u tebe pomoć zatražio, a daje nije dobio. S tim pouzdanjem dolazim i ja k tebi pa ti se preporučujem. Nemoj prezreti molitve moje, poočime Isusov, nego je milostivo primi i usliši! Amen. – Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu!

Sv. Josip štiti svakog pojedinca u Crkvi Kristovoj
Sveta Terezija Avilska, Španjolka, rekla je, da se nije čulo da bi se netko s pouzdanjem utekao u potrebama sv. Josipu, a da ga sv. Josip ne bi uslišio! Zato je Crkva odobrila posebnu molitvu: “Spomeni se, prečisti zaručnice, BI. Dj. Marije…”
Zli duhovi drhću, kad se pobožno zazove u pomoć sv. Josipa! Boje se kao što se boje imena Isusova i Marijina! Po zagovoru sv. Josipa obitelji dobivaju blagoslov u porodu! Spomenuta Terezija Avilska kaže, da Bog dade svakom svecu da može isprositi od Boga posebne milosti, a sv. Josipu dade, da može svaku milost isprositi svojim štovateljima!

Sv. Josip štiti kršćanske obitelji
Uzor je kršćanskim obiteljima. Oci obitelji rado se ispovijedaju na blagdan sv. Josipa i obećavaju, da će se bolje čuvati grijeha u svemu, osobito od grijeha kojima čine nepravdu djeci svojoj i suprugama svojim. Obećavaju da će odbaciti psovku, pijanstvo, nevjernost u braku, da neće snovati o bračnim rastavama, da će biti vjerni Božjim nacrtima, te prihvaćati brojnu djecu i odgajati ih za Nebo, Crkvu i Domovinu…
JOSIP JE ZAŠTITNIK CIJELE CRKVE KRISTOVE
Papa Pio IX. proglasio je sv. Josipa zaštitnikom Kristove Crkve i odredio posebnu svetkovinu.

 

Autor: Administrator7

"O ženo! Velika je vjera tvoja! Neka ti bude kako želiš." (Matej 15, 28)

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: