MOLITVA Kraljici mira

MOLITVA Kraljici mira

O Majko Božja i naša Majko Marijo, Kraljice mira, s tobom slavimo i zahvaljujemo Bogu koji nam je dao tebe kao našu istinsku Majku koja nam pokazuje put mira i našeg spasenja, i kao Kraljicu koju smo dobili za nas od Gospodina za dobra mira i pomirenja.

Na mnogo načina nam govoriš, štitiš nas i zastupaš nas i svojom majčinskom ljubavlju osvajaš srca svoje grešne djece kako bi ih dovela do Sina Isusa.

Budi blagoslovljena i hvala ti!

Kao što u tvom majčinskom srcu, Marijo, ima mjesta za svu tvoju djecu, čak i za onu koja ti probada srce izgubivši se u grijehu, tako i naša ljubav može zagrliti braću, ne isključujući nikoga, i postati zagovor i pomirenje za njih.

Dobrotvornost, koju nas, majko, učiš molitvi da dočekamo i živimo, možemo ujediniti svoju djecu jedni s drugima.

Pridruži nam se, Presveta Djevice, u svakodnevnom obraćenju i posvećenju, jer smo, pomažući ti, nadvladali neprijatelja naših duša i čovječanstva molitvom, sudjelovanjem u sakramentima, postu, dobročinstvom i obnovljenom odlukom za Boga.

Neka srce naše pobožnosti i svih naših života bude euharistijska žrtva tijela i krvi Isusa Krista, tvoga Sina i našega Spasitelja. Želimo ga primati često i sa zahvalnošću u svetoj pričesti, obožavati ga istinski prisutnim u Presvetom sakramentu i popravljati, s vjerom i ljubavlju, grijehe kojima je uvrijeđen.

Budi ti, Marija, “euharistijska” žena, naš vodič u svakodnevnom svetom štovanju Bogu, čineći Kristov životni put naš životni projekt. *

Križ Gospodnji, stablo Života, neka nam bude spasenje, posvećenje i ozdravljenje; zamišljeno u tvom otajstvu i vodi nas da sudjelujemo u otkupiteljskoj Kristovoj strasti, tako da se kroz naše križeve Bog proslavi.

Želimo živjeti svoju posvetu za tebe, Bezgrešna Djevice, da se sjedinimo sa osjećajima i namjerama tvojeg Srca Majke Crkve i čovječanstva.

Želimo, posebno molitvom Svete krunice, zagovorati za mir i na taj način povjeriti ti svoj život, naše obitelji i čitavo čovječanstvo.

O Majko Riječi stvorila si čovjeka, dala si nam Krista, naš Put, Istinu i Život. On nas vodi, prosvjetljuje i priopćava Život u Duhu svojom Riječi, zato želimo održati Riječ Božju na vidljivom mjestu u našim domovima kao znak Njegove prisutnosti i stalnog poziva na molitvu i, na tvom primjeru, Marije , na najintimnijem mjestu našeg srca da ga zadržimo, meditiramo i provedemo u život.

O Marijo, Kraljice mira, pomozi nam da živimo put mira, da budemo mir, da zagovaramo i iskupimo mir Crkve i čovječanstva, da svjedočimo i damo mir drugima. Neka se naš put mira podijeli sa svim ljudima dobre volje.

O Majko Crkve koja svojim zagovorom podržavaš molitvu, pribavi za nas i s nama dar Duha Svetoga za Crkvu, tako da ćemo s tobom i sa sobom naći njezino jedinstvo, jedno srce i jednu dušu u Kristu. Sa nasljednikom apostola Petra, koji će biti instrument pomirenja svakog čovjeka s Bogom i nove civilizacije ljubavi.

Obvezavši se da živimo u skladu sa željama vašeg majčinskog Srca, stavljajući Boga na prvo mjesto u našem životu, mi ćemo biti vaše „ispružene ruke“ prema nevjerničkom svijetu, tako da se otvaramo daru vjere i ljubavi Božje.

Kako da ne budemo zahvalni tebi, Marijo, za sve milosti novog života s Bogom i mirom koji nam Gospodin prolazi kroz tebe povezujući te s njegovom otkupiteljskom strašću.

Hvala ti, Majko i kraljice mira!

Neka se vaš majčinski blagoslov, Marijo, naša slatka Majko, spusti na svakoga od nas, na naše obitelji (na našu crkvenu obitelj, Marijinu zajednicu, Oazu mira), na Crkvu i na cijelo čovječanstvo.

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Ovu molbu mogu moliti svi koji su prihvatili pozive Marije Kraljice mira.

U njemu ona može pronaći svoje „lice“ sina / kćeri Marije Kraljice mira i obnoviti svoje duhovne obveze kao potrebu da odgovori na Ljubav primljenu preko Majke Marije. U zajednici na Sardiniji moli se molitva povodom bdijenja prve subote u mjesecu, zajedno s središnjim dijelom formule posvećenja Isusa pomoću Marije svetoga Luja M. Grignona iz Montforta.

Ovu molitvu napisao je otac Davorin Dobaj iz Marijske zajednice Oaza mira u Ussanu (Ca).

%d blogeri kao ovaj: