PRIRODNA METODA LIJEČENJA COVID-a 19

PRIRODNA METODA LIJEČENJA COVID-a 19
Najprvo važno je znati da je COVID-19 bolest dišnih organa (nosa, usta, grla i pluća) koju izaziva virus SARS-CoV-2, a ubija ga temperatura veća od 40-50 stupnjeva.
Postoji metoda kako to učiniti. Znali su je i primjenjivali su je naše majke i očevi, bake i djedovi, liječeći sebe, djecu i unučad od svih virusnih oboljenja dišnih organa, kao što su gripe i sve vrste prehlada. Sjećam se kako su je na sebi i na nama svojoj djeci, kad smo bili bolesni, primjenjivali naši roditelji Ana i Ilija u mom rodnom selu Bilice u župi Kotor Varoš u BiH.
U toploj sobi, pod pokrivačima, kao što su jorgani i deke, nad malo širom posudom nosom i ustima udisali smo paru vrlo vruće vode. Činili smo to dok je voda bila vruća. Vremenski je to bilo oko 15-20 minuta. A onda bismo presvukli mokru odjeću i potom određeno vrijeme pokriveni ležali. Bilo je dovoljno da to učinimo samo jednom i problem bi nestao.
Ova metoda zove se inhalacija; inhalacija vrelom vodenom parom. O njoj je još u početku koronakrize govorio i pisao dubrovački liječnik dr. Jure Burić koji preporuča „da se barem tri puta dnevno inhalirate nad vrelom vodenom parom u koju ste stavili šaku-dvije morske soli i šaku-dvije običnog vrijeska koji čak nije toliko niti bitan. Bitni su temperatura, vlažnost i dostupnost u respiratorni trakt. Tako ćete ‘otjerati’ koronu iz usta, iz nosa i svih dišnih puteva, pa i oka“ kaže dr. Burić koji ovako opisuje postupak inhalacije: „U jednu posudu ulijte oko dvije litre vode i ubacite šaku-dvije morske soli. Kada voda proključa, skinite je s vatre, postavite na stol, uzmite jedan veliki ručnik koji ćete prebaciti preko glave i posude s vrelom vodom. Pazite da vas vrela vodena para u početku ne opeče! Udahnite duboko vruću vodenu paru kroz usta, a izdahnite kroz nos, i tako redom dok se voda ne ohladi. To može trajati 15 do 20 minuta. Većinu vremena imajte otvorene oći. Na taj način riješit ćete se zločeste korone, koja, po mom mišljenju takvu temperaturu od oko 60 i više stupnjeva i vlagu od skoro 100 posto ne može preživjeti na sluznici usta, nosa niti očiju. Ako to činite tri puta dnevno, korona se neće uspjeti razmnožavati niti ukorijeniti u vašoj sluznici. Onemogućit čete joj prodor u vaše bronhe i plućni parenhim. Nakon pet do deset dana večernjeg inhaliranja, imat ćete potpuno repariran respiratorni sustav“, poručuje dr. Burić.
Smatra se da COVID-u 19 treba više od osam sati da bi ušao u stanicu u nosu i ustima, to jest da bi postao virulentan. Stoga je potrebno svakodnevno ispirati nos i usta ovom ohlađenom vodom ili je „šmrknuti kroz nos, da nam do mozga dođe, i ispirati usta“. A ova se voda može i u maloj količini napraviti tako da se u čašu vode stavi žlica morske soli te da se prokuha i ohladi. To je bolji proizvod od onog istog u ljekarni koji se zove aquamaris, voda mora.
Znajući gore rečeno i, imajući u vidu kako je strah od bolesti opasniji od bolesti, u vrijeme nastanka COVID-a-19 uporno sam tvrdio da se ove bolesti vrlo ozbiljno trebamo čuvati, ali je se ne trebamo panično bojati. To sam govorio čak i onda kad je 23. rujna, u vrijeme dviju mojih teških prehlada, testiranje pokazalo da sam pozitivan na COVID-19. A to se dogodilo nakon povratka iz Jajca, gdje sam u nedjelju 13. rujna, kao predratni, ratni i poratni jajački župnik i gvardijan, bio na proslavi 25. obljetnice oslobođenja Jajca.
Osjećaj slabosti, nedostatak apetita, otežano disanje i povišena temperatura bili su ozbiljni znaci podmukle i opasne bolesti. Stoga sam odmah 23. rujna napravio prvu inhalaciju, a kasnije još pet. Umjesto vrijeska u vrelu vodu sam svaki put neposredno pred inhalaciju stavljao po jednu iskrižanu glavicu crvenog luka, jer on iskrižan oko sebe ubija sve viruse u daljini od nekoliko metara. Tih dana popio sam šest tebleta antibiotika sumameda, a za smenjenje temperature po potrebi sam dnevno koristio 3-4 tablete lekadola. To mi je propisala naša liječnica Divna Vojnovska. A moji vjerni prijatelji već prvog dana su mi dostavili paket s namirnicama za jačanje imuniteta. Stoga sam svako jutro mogao natašte ispijati po jednu ampulu matične mliječi s vitaminom D, uz ručak sam jeo slaninu s bijelim lukom, a nakon toga sam pio čaj od đumbira s tabletama Plivit B Forte i Plivit C Max 500 mg. Znao sam da za nadvladavanje bilo koje bolesti, pa tako i COVID-a 19, je važna kvalitetna i dostatna ishrana. Ipak, ističem kako sam uvjeren da je glavnu ulogu u nadvladavanju moga COVID-a 19 imala spomenuta inhalacija.
Već 29. rujna osjećao sam se dobro. Temperatura moga tijela bila je potpuno normalna. Liječnica epidemiologinja ostala je iznenađena. Rekao sam joj da sam napravio šest inhalacija koje je nedavno spominjala i ravnateljica klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu te članica Stožera civilne zaštite RH dr. Alemka Markotić. Ono najvažnije je da kasnije nisam imao nikakvih zdravstvenih problema niti posljedica. Naprotiv, lakše dišem.
Sućuraj, 30. studenoga 2020. Stipo Marčinković

%d blogeri kao ovaj: