2309 – Nevjerojatne priče iz života Padre Pia iz Pietrelcine

Nevjerojatne priče iz života Padre Pia iz Pietrelcine

  1. Borbe između Padre Pia i Sotone pogoršavale su se oslobađanjem opsjednutih. Više puta – rekao je otac Tarcisio da Cervinara – prije nego što se udaljio od tijela opsjednutog, Zli je povikao: “Padre Pio, smetaš nam više nego Sveti Mihael”. I također: “Padre Pio, ne suzi nam dušu i nećemo te zlostavljati”.

2 – Tijekom svete mise gospođa je bila u redu ispred Padre Pia koji je vjernicima davao euharistiju. Kad je došla na red ispred njega, Padre Pio je podigao Hostiju kako bi je dao gospođi koja je osjetila kako ju privlači prema gore, i bi podignuta s tla .

3 – Jednog je dana Padre Pio rekao pokajniku: „ Kad mrmljate o nekoj osobi, znači da je ne volite, izvadili ste je iz svog srca. Ali znaj da kad nekoga izvadiš iz srca, i Isus odlazi s tim tvojim bratom ”.

4  Tijekom Drugog svjetskog rata u Bariju je bilo i glavno zapovjedništvo američkih zračnih snaga. Nekoliko je časnika reklo da ih je Padre Pio spasio tijekom zračnih operacija. Čak je i zapovjedni general bio glavni junak senzacionalne epizode. Jednog je dana i sam htio letjeti eskadrilom bombardera kako bi uništio skladište njemačkog ratnog materijala o kojem je izvješteno u San Giovanni Rotondu. Upravo je trebao bombardirati grad kad je, po njegovim riječima, “odjednom, pred svojim avionom vidio redovnika na nebu, koji je rukama pokazivao da se zrakoplov vrati. Šokirani pilot učinio je upravo to i bombe izbacio drugdje. Kada se vratio u bazu i ispričao svoju priču, njegov zapovjednik zaključio je da je najbolje ovog pilota smjestiti u bolnicu i nadzirati zbog iscrpljenosti od misije.”

Pilot nikako nije mogao izbaciti tu sliku iz glave, pa se nakon rata pitao može li pronaći ovog redovnika. Na kraju je otputovao u San Giovanni Rotondo i svetog Padre Pija prepoznao kao “letećeg redovnika”. Čim ga je vidio, Padre Pio mu je rekao: “A, ti si onaj koji nas je htio bombardirati! Zapanjen tim pogledom i Očevim riječima, general je kleknuo pred njega. Kao i obično, Padre Pio govorio je na dijalektu Beneventa, ali General je bio uvjeren da je fratar govorio na engleskom. Njih dvoje su se sprijateljili, a general, koji je bio protestant, prešao je na katoličanstvo.

5 – Maria Pompilio bila u sakristiji upravo kad je Padre Pio sa sebe skidao misno ruho. Uđe tada u sakristiju jedan čovjek, pogleda ga i reče: „Da, to je on. Siguran sam da je to on.“ Priđe mu tada, pade na koljena i u suzama mu stade ponavljati: „Oče, hvala što ste mi spasili život“. Kasnije joj je taj čovjek ispričao sljedeće: „U ratu sam bio kapetan pješaštva. Jednog sam dana na bojnom polju pod teškom paljbom vidio redovnika koji je stajao nedaleko mene. Bio je blijed, ali vrlo izražajna pogleda. Nije nosio uniformu vojnog kapelana, nego jednostavan redovnički habit. Zovnu me i reče: ‘Kapetane, sklonite se odande. Odmah dođite ovamo.’ Pođoh prema njemu i prije nego što sam došao na mjesto na kojem je stajao, granata je eksplodirala na mjestu na kojem sam maločas stajao. Ostala je samo rupa u zemlji. Pogledom potražih tog redovnika, ali ga više nigdje nije bilo.“

 

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: