04. DOŠ – Zrnca Vjere – A

GospaMarija i Elizabeta nas danas ostavljaju pred našim vlastitim pitanjima vjere. Jesi li Bogu poslušan? Jesi li spreman na izvršavanje njegovih zapovijedi? Želiš li Bogu služiti u istini i potpuno se prepustiti njegovu nahođenju? Svatko se od nas može prepoznati u ovim pitanjima. Zapravo, mogu odgovoriti i ustvrditi kako nam svima treba poslušnosti. Nikada nismo dovoljno poslušni. Uvijek želimo stvari rješavati na neki svoj način, onako kako mi mislimo da je dobro.

Teško nam je poslušati savjeta i preporuke. A pogotovo kad je Bog u pitanju. Znamo i priznajemo kako je sve tako kako to Krist tumači i kako nam Biblija donosi, ali sami sebi kažemo da smo slabi i nastavljamo po starome. Ne želimo se uopće suprotstavljati svome vlastitome grijehu, gotovo bismo mogli reći kako nam se sviđa naša grešnost. To je i istina, jer ona je često slatka i primamljiva. Da bismo joj se odhrvali, potrebno nam je mnogo odlučnosti i snage.

Upravo tu Marija prednjači. Ona je imala tu snagu vjere, to povjerenje koje nije dopuštalo ni trunke sumnje. Posjedovala je tu poslušnost koja je proizlazila iz saznanja da Bog čovjeku želi samo dobro i da ako Bog upravlja tvojim životom sigurno ćeš ići dobrim putem. Zašto je nam toliko teško vjerovati da Bog može upravljati našim životima? Zašto nam je teško prepustiti se tom upravljanju? On nas neće prevariti niti nas ražalostiti, On će nas samo popraviti, poboljšati, učiniti ljudskijima i čovječnijima.

Danas je četvrta nedjelja došašća, Božić je pred vratima. Prepusti se Bogu do kraja. Prepusti se čudu Božića s potpunima povjerenjem. Tko zna, možda Bog baš tebi uzvrati čudom u tvome životu koje će trajno učiniti radosnim

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: