VAZMENA NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEGA – Marijine misli

UskrsUskrsnuli Gospodine, tu sam pred tobom i razmišljam o tajni tvoga uskrsnuća. Prošao je onaj prvi zamah radosti koji nas prati na samu svetkovinu tvoga uskrsnuća. Sada gledam tu tajnu iz obične svakodnevice koje nije nimalo laka. Na nas se svakodnevno obrušavaju nevolje za koje nismo krivi i postajemo žrtve nečijeg nemara i pohlepe. Tvrtka mi se raspala, a vlasnik ne mari što će biti s mnom. Stalno nas plaše ledena lica s televizijskog ekrana da kriza ne prolazi, da će ponovno doći, da nam proizvodnja opada, da su stečajevi najbolja rješenja, da se moramo zadužiti, da porez mora biti veći, da cijene moraju rasti… Gospodine, kako ćemo to izdržati?! Pa tolike pronevjere, crni fondovi, provizije u kojima se govori o vrtoglavim brojkama nestalog i pronevjerenog novca… Gospodine, tko to može podnijeti? Meni nisu platili račune i ja ne mogu drugima platiti. Tako se vrtimo u začaranome krugu. Gospodine, kako ćemo to podnijeti?

Gospodine, gdje je u svemu tome svjetlo Uskrsa? Što je s njegovom radosnom porukom u oceanu tuge koji nas preplavljuje? Kako ću se, Gospodine, veseliti kad sam opterećen s golom borbom za obično preživljavanje? Pitanja se nižu i ostaju otvorena? Gdje ću naći odgovore i rješenja?

Znam, Gospodine, da me Uskrs potiče da uzdignem svoj duh i pogled povrh ovog mulja, povrh svega u što sam tako duboko uronjen i s mukom držim glavu na površini. Katkad se pitam: tražim li previše i jesam li opterećen pohlepom i nezasitnošću? Možda ne znam pravo odrediti granice i domete svojim zahtjevima i potrebama? I tu su opet samo pitanja.

Pomozi mi da budem realniji i razboritiji. Sve nas potakni da imamo više srca jedni za druge, budemo više ljudi i da solidarnije dijelimo ono što imamo. Tako ćemo biti sretniji i zadovoljniji. Daj da misao na Uskrs i konačnu pobjedu bude naš životni elan koji će nas nositi i u najtežim poteškoćama i križevima. Vjerujem da si i za mene uskrsnuo. Vjerujem da i mene pratiš u mojim razočaranjima i jadanjima. Vjerujem da mi možeš ispuniti srce uskrsnom radošću. Ne dopusti da mi srce oteža u žalosti i da zbog toga zaboravim radost uskrsnuća! Hvala za tvoju Ljubav kojim si sve nadvladao. Hvala što si njome pobijedio smrt i otvorio put našem uskrsnuću.

Poticaj

Pokušat ću u ovom uskrsnom vremenu sve oko sebe i u svom životu promatrati u svjetlu Uskrsnuća. Imam težak križ – vapit ću: Uskrsnuli Gospodine, daj mi snage! Proživljavam svoju Kalvariju – molit ću: Uskrsnuli Gospodine, pomozi mi da izdržim! Imam materijalnih problema – odlučit ću: neću se obeshrabriti u traženju rješenja! Imam duhovnih poteškoća: potražit ću svećenika i s njim porazgovarati!

Posvijestit ću vjeru u uskrsnuće: Gospodin je treći dan uskrsnuo: vjerujem u uskrsnuće mrtvih i život vječni!

Autor: Administrator7

"O ženo! Velika je vjera tvoja! Neka ti bude kako želiš." (Matej 15, 28)

%d blogeri kao ovaj: