VAZMENI PONEDJELJAK – Marijine misli

VAZMENA OSMINA – VAZMENI PONEDJELJAK (Drugi dan Vazmene osmine)
MARIJINE MISLI

Hvala Ti Isuse što si me pozvao da Te slijedim.
Moj Isuse, kako tužno zvuče one riječi: “A oni mu se podsmjehivahu”. A ipak, toliki ti se i danas u svijetu podsmjehuju. I ja sam katkad bila među njima, ismijavajući one koji se uzdaju u tebe i koji žive po tvojim zapovijedima. I ja sam često mislila da su naivni oni koji vjeruju da tebi ništa nije nemoguće. Možda se i danas podsmjehujem onima koji mi kažu da mi ti možeš pomoći i ozdraviti me? Je li mi možda lakše vjerovati u isjeliteljsku moć kristala ili neosobne svemirske
energije nego u Boga Oca Svemogućega, Stvoritelja neba i zemlje, i u tebe, njegova Sina? Ili mi je lakše plakati, naricati i očajavati nad svojom situacijom nego povjerovati da se ona može promijeniti? Tako lako odustajem i pitam se poput onih ljudi: “Čemu dalje?”
Ali ti mi, Gospodine, govoriš: “Ne boj se! Samo vjeruj!” Kakve jednostavne riječi! “Ne boj se!” Kroz čitavu povijest spasenja govoriš čovjeku: “Ne boj se! Ja sam s tobom!” I ništa drugo ne tražiš od mene, Isuse, nego da povjerujem u tu istinu i pouzdam se u tebe: “Samo vjeruj!”. A meni upravo vjera i povjerenje u tvoju ljubav tako često nedostaje.
Gospodine Isuse! Danas te želim zamoliti da uliješ u moje srce vjeru čvrstu, vjeru s kojom je sve moguće. Molim te da mi s njome podariš i nadu koja ne vara, nadu protiv svake nade. Danas odagnaj iz moga srca svaki strah, zabrinutost, pesimizam, beznađe, ciničnost i sumnju, svako praznovjerje, krivovjerje i zabludu. Uzmi sa sobom svoje pratioce – vjeru, nadu, pouzdanje i mir – pa uđi s njima k meni. Stavi na mene svoje svete i časne ruke da ozdravim i ostanem na životu! Tako neka bude! Amen!

28.03.2016

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: