08. NKG – ČETVRTAK – JUTARNJA MOLITVA

VIII. TJEDAN KROZ GODINU – ČETVRTAK
08. NKG – Svagdan ili: Sv. Augustin Kenterberijski, biskup

JUTARNJA MOLITVA

✞ U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen ✞
“Tebi ću se moliti, o Bože, ujutro ćeš moj glas uslišati.” Ps 5, 3

Prisjetimo se one priče o Abrahamu i Sari. Trebao je doći u Egipat da mu Egipćani kažu kako mu je Sara lijepa i plemenita. On to više nije zapažao. Tako je sa svima nama. I blažen onaj čovjek koji iskreno zavapije Isusu; Isuse da mi da progledam. A naš bližnji je naš Isus. On nam može pomoći da progledamo, samo kad ne bi bili bahati i egoisti. I ne smijemo se zadovoljiti svojim sljepilom. Zna se dogoditi da se ljudi i vjerom ‘zaslijepe’.

Da li se obnavljamo i proširujemo u svojem životnom i vjerskom shvaćanju? Koliko je prošlo vremena da nismo otvorili Bibliju, osobito Novi zavjet? Danas se ne može u svojoj vjeri ostati na ‘običnom’ vjerovanju. Koliko je život kompleksniji toliko je potrebo više prosvjetljenja. Prosvijetljen čovjek ima živu vjeru koja ga trajno obnavlja i daje mu novu snagu za savladavanje raznih zapreka.

Vjera otvara oči na novi svijet i na novog čovjeka, na novo bratstvo i novu budućnost. Slijepac iz evanđelja moli Isusa da progleda, što je znak da oni koji uoče da su slijepi i mole dobivaju prosvjetljenje. Svima nam je također poruka da ustanemo i da pođemo putom Isusovim, putom ljubavi i dobrote.

Istinska životna vjera jest snaga koja otvara oči i obnavlja čovjeka iznutra. Otvara oči na novi svijet i na novog čovjeka, na novo zajedništvo i na novu budućnost. Istinska vjera prosvjetljuje (otvara oči). Vjera ne zasljepljuje nego prosvjetljuje! Gospodine, prosvijetli nas i otvori nam unutarnje oči.

„Gospodine, daj mi sunca, cvijet, smiješak, oči djeteta. Gospodine, daj mi radosti.“
❤ Blagoslovio nas Gospodin i sačuvao nas od svakog zla i uveo nas u život vječni. Amen. ❤
✞ U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen ✞

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: