Molitva usnulom svetom Josipu

Pobožnost ‘Uspavanog svetog Josipa’
Molitva usnulom svetom Josipu

Zazovite usnulog svetog Josipa, povjerite mu svoje probleme
To što je sa sv. Josipom posebna je ljubav prema papi Franji, ovdje je zapravo izbor pape, koji će cijelu godinu posvetiti Isusovom ocu i zaštitniku Crkve i obitelji!

Iz homilije pape Franje na misi povodom početka papinske službe
Josip je “čuvar”, jer zna slušati Boga, pušta da ga on vodi po svojoj volji i upravo je zato osjetljiviji za osobe koje su mu povjerene, zna tumačiti s realizmom događaje, pažljiv je prema bližnjima i zna donositi najmudrije odluke. U njemu, dragi prijatelji, vidimo kako se odgovara na Božji poziv, s raspoloživošću, spremnošću, ali vidimo također što je središte kršćanskog poziva: Krist! Čuvajmo Krista u svome životu, da bismo čuvali druge, da bismo čuvali stvoreni svijet!

Iz obraćanja Pape Franje obiteljima u Manili, 16. siječnja 2015.
Također bih vam htio reći nešto vrlo osobno. Jako volim svetog Josipa jer je on muškarac tišine i snage. Na svom stolu imam sliku svetog Josipa koji spava. Čak i kad spava, brine se o Crkvi! Da! Znamo da on to može. Tako, kad imam neki problem, poteškoću, napišem kratku poruku i stavim je pod njegovu glavu – neka sanja o tome! Drugim riječima, kažem mu: moli za taj problem!
Zatim, buđenje oda sna i bijeg s Isusom i Marijom. Ti dragocjeni trenuci odmora s Gospodinom u molitvi trenuci su koje bismo možda htjeli produžiti. Ali kao i sveti Josip, jednom kad smo čuli Gospodinov glas, moramo se prenuti oda sna; moramo ustati i djelovati (cf. Rim 13:11). U svojim obiteljima – trebamo ustati i djelovati! Vjera nas se uklanja iz svijeta, nego vuče dublje u nj. To je vrlo važno. Mi trebamo biti duboko angažirani u svijetu, ali snagom molitve. Svaki od nas, zapravo, ima posebnu ulogu u pripremi za dolazak Kraljevstva Božjeg u naš svijet

Homilija jutarnja misa, Casa Santa Marta – 20.03.2017
“Ovaj je stolar bio sjajan!”, Uzviknuo je Sveti Otac, naglasivši još jednom da je Josip bio “tih, radio je, čuvao, poticao slabosti, mogao je sanjati”. Papa je tako zamolio Sveca: „daj nam svima sposobnost sanjanja jer kad sanjamo velike stvari, dobre stvari, približavamo se Božjem snu, onome što Bog sanja o nama“. Papa Franjo završio je moleći svetog Josipa da „mladim ljudima – jer je bio mlad – pruži sposobnost sanjanja, riskiranja i preuzimanja teških zadataka viđenih u njihovim snovima“; i dati svim kršćanima dar “vjernosti koja općenito raste u ispravnom stavu, raste u tišini i raste u nježnosti koja može zaštititi svoje slabosti i slabosti drugih”

Da bi spavao u miru i spokoju, i papa Franjo ima svoje male ‘tajne’. Otkrijmo jednu od najljepših.
Pobožnost pape Franje svetom Josipu
“Htio bih vam reći i nešto vrlo osobno. Jako volim svetog Josipa , jer je snažan i šutljiv čovjek. Na stolu imam sliku svetog Josipa kako spava. I dok spava, brine se o Crkvi! Da! On to može, znamo.
A kad imam problem, poteškoću, napišem papir i stavim ga pod svetog Josipa, tako da ga sanjate! Ova gesta znači: moli za ovaj problem! ».
Čak i prije nego što je Franjo o tome javno govorio , već je bila poznata njegova privrženost svetom Josipu i navika da mu se povjeri u obliku bilješki, problema, namjera, zahtjeva za zahvalom.
Latinoamerički biskup, koji je posjetio Papu, fotografirao je kip svetog Josipa kako spava u Franjinu uredu.
Ova pobožnost već dugo prati Papu . Stari kipić usnulog svetog Josipa ‘Don Bergoglio’ imao ga je i u sobi koju je osamnaest godina zauzimao u Collegio Maximo u San Miguelu, gdje je bio rektor i gdje je također živio kao isusovački provincijal.

Molitva svetom Josipu kako spava

O voljeni sveti Josipe , Bog ti je u snu otkrio svoje tajanstvene planove za tvoju buduću zaručnicu Mariju i misiju čuvanja Isusa, Spasitelja svijeta.
Sada ti povjeravam svoje molitve, svoje želje, težnje i nade, kako bi bile prisutne u tvojim snovima i mogle biti ostvarene za naše dobro., dobra zbog koje smo sve više i više prijatelji tvog sina Isusa, izvora tjelesne i duhovne dobrobiti.
Izmoli nam snagu da vršimo Očevu volju prema nama i, iz tvog primjera, možemo naučimo da se ne damo svladati životnim poteškoćama i da uvijek u svojoj ruci osjećamo tvoju očinsku zaštitničku ruku.
Čuvaj nas danas kao jučer i sutra, u snu pravednika. Amen

 

Mnogi pobožni katolici sada traže snažno zagovor našeg duhovnog oca, ne samo u Godini svetog Josipa, već i u današnjoj duhovnoj bitci, s obzirom na njegovu ulogu zaštitnika i branitelja Crkve.

Kako je rekao vlč. Donalda Calloway „ Sada je vrijeme svetog Josipa! ”

„Bez pretjerivanja, Crkva je učinila više za promicanje svetog Josipa u posljednjih 150 godina nego u prethodnih 1800 godina kršćanstva! Ali zašto sada? Zašto sveti Josip? “

Dok svjedočimo zlobnim napadima na Crkvu i moral, ne čudi iznenađenje da je sveti Josip, uspavani div i zaštitnik Crkve, ponovno probuđen.

Fr. Calloway objašnjava da nam je potrebno duhovno očinstvo svetog Josipa kako bismo zaštitili brak i obitelj, koja je jako potkopana. Masovni su razmjeri napada na značenje braka, na muškost, ženstvenost, nerođene i svetost ljudskog života, kao nikada do sad u povijesti.

Vrijeme je da pozovemo svetog Josipa, terora demona, da dođe u naše utočište i pomogne nam u borbi protiv sila zla.

Vrijeme je i da prepoznamo opasnosti koje prijete našoj Crkvi, pa tako poput svetog Josipa, koji je Djevicu Mariju i Isusa odveo u Egipat da ih zaštiti od bijesa kralja Heroda, i mi možemo obraniti Crkvu i njezino učenje od zlonamjernih napada.

Drugo, trebamo svetog Josipa da otvori srca Kristu u današnjem vrlo slomljenom svijetu.

Baš kao što su svetom Josipa dok su pretraživali betlehemske ulice tragajući za Kristovim rodnim mjestom mnogi zatvorili vrata, i danas mnogi zatvaraju svoja srca punini istine i Božje volje.

Vrijeme je da pozovemo svetog Josipa da otvori srca pojedinaca; da se Krist zagrli i rodi u našim srcima. Kako je rekao vlč. Calloway: „Sveti Josip bio je prvi misionar. Danas ponovno želi dovesti Isusa među narode. “

%d blogeri kao ovaj: