0207 – Devetnica svetom ocu Benediktu

Devetnica svetom ocu Benediktu

(Koja se moli kroz devet dana a koristi se posebno u slučajevima teške ovisnosti o porocima)

 • O divni Sv. oče Benedikte, uzvišeni uzore svetosti svih kreposti, čista posudo Božje milosti, svrni svoj pogled na mene koji ponizno klečim pred Tvojim nogama i usrdno molim Tvoje ljubljeno i čisto srce puno ljubavi, moli za mene pred Prijestojem Božjim.
 • Tebi se obraćam sv. Oče u ovoj nevolji zarobljenosti u koju upadoh svojom ne poslušnošću dopustih da me toliki neprijatelji moje duše okruže. Sotona me teško pritišće, zle i poganske misli tako naviru da se sam ne mogu oduprijeti i zato ti vapim i molim:
  PRITECI MI U POMOĆ O SVETI OČE BENEDIKTE! TI KOJI SKIDAŠ SOTONSKE SILE KOJE STREPE PRED TOBOM, BRANI ME OD NASRTAJA SOTONE, I SVOJIM BLAGOSLOVOM DAJ VJERU, RADOST, I OSLOBOÐENJE MOJOJ DUŠI. (3X)
 • Molim te da me snagom svoga svetoga blagoslova blagosloviš, pomogneš da te slijedim u svim tvojim krepostima. Neka tvoj blagoslov bude uvijek sa mnom da se mogu oduprijeti svakom grijehu, svim napastima i svega se odreći, onoga što šteti mome tijelu i mojoj duši. Otkloni, moćni sveče, sve ono što mi prijeći da budem potpuno Kristov-a. Izmoli mi potpunu pobjedu nad naprijateljem moje duše i tijela i uzmi me u svoju trajnu zaštitu.
  PRITECI MI U POMOĆ O SVETI OČE BENEDIKTE! TI KOJI SKIDAŠ SOTONSKE SILE KOJE STREPE PRED TOBOM, BRANI ME OD NASRTAJA SOTONE, I SVOJIM BLAGOSLOVOM DAJ VJERU, RADOST, I OSLOBOÐENJE MOJOJ DUŠI. (X3)

 • Sveti Oče Benedikte, pobjedniče đavla izmoli mi od Boga milost u ovoj devetnici i zaštitu koja mi je potrebna u kušnjama, bijedama i ovim patnjama mog života.
 • Ti nisi nikada uskratio utjehu, zaštitu i pomoć onome koji je Tebe za pomoć zazvao i tvoj zagovor tražio. Velika je tvoja ljubav za one koji pate, koji su nesretni i ožalošteni. U svojoj velikoj ljubavi prema njima i samilosti si činio čudesa i sve što je bilo mrtvo dobivalo je život.
 • Pogledaj ovu bijedu (iznesi je, ili reci ime za koje moliš) u kojoj je ovisnosti u grijehu (navedi ovisnost)
 • Učini čudo Sv. Oče Benedikte! Kao što si nekada činio! Ti to možeš ako hoćeš!
  – Imaj samilosti za ovu moju nevolju i potrebu!
  – Trebam Te, Sveti Oče Benedikte, priteci mi u pomoć!
  – Proslavi Isusa, a ja ću svjedočiti njegovu ljubav, tvoj moćni zagovor i širiti ovu pobožnost!
  – O veliki sveče zaštitniče moje duše, danas Te izabirem pred cijelim nebom svetih, pred svim anđelima i arkanđelima za svoga zaštitnika i zagovornika. Čuvaj me, štiti me, brani me, povedi me, pomozi mi da živim kao vjerno dijete Božje, poslušno njegovoj svetoj volji da postignem vječnu nebesku radost i sreću. Amen.
Sada se moli Krunica i Litanije SVETOM KRIŽU

KRUNICA SVETOM KRIŽU ISUSA KRISTA

LITANIJE SVETOM KRIŽU ISUSOVOM

Autor: Administrator7

"O ženo! Velika je vjera tvoja! Neka ti bude kako želiš." (Matej 15, 28)

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: