Žetve je mnogo, a radnika malo.

XIV. TJEDAN KROZ GODINU – UTORAK
14. NKG – Svagdan ili: Sv. Marija Goretti, djevica i mučenica

Žetve je mnogo, a radnika malo.

Propovijedanje evanđelja je nešto što radimo s našim riječima jednako kao i našim postupcima. Vezano za to mora biti suosjećanje, koje se definira kao gledanje kroz oči i srce druge osobe. Zato je Isus sažaljen prema mnoštvu, jer su poput rasutih ovaca bez pastira. On je suosjećajan prema ljudima koje poučava i liječi, jer zna da u njihovim srcima, kao i u našim vlastitim srcima i u našim danima i godinama, mi smo ponekad izgubljeni i slomljeni ljudi, očajnički tražeći Boga koji brine o tome. i voli i liječi. U Isusovoj službi i u njegovom tekućem radu kroz Crkvu, mi trebamo biti instrumenti mira i radnici milosrđa svijetu oko nas. Bog vidi i naše srce, i on ima suosjećanje. Božansko Srce se pokreće sažaljenjem.

Imajte na umu i sliku neumornog Isusa, neprestano je u pokretu i podučavajući i iscjeljujući one u potrebi. Svaki njegov dah je u službi nekog drugog u potrebi. On uvijek najprije postavlja potrebe drugih, prije svojih. Razmislite o tome sljedeći put kada se “ne osjećate pozvanim” da pomognete nekome u potrebi. Zadatak ljubavi i služenja i liječenja je mandat koji ne ovisi o našim osjećajima. Ako se ikada zapitate što je Božja volja za vaš život, to je nevjerojatno lako otkriti. Gdje god vidite nekoga u potrebi, fizički ili duhovno, to je mjesto gdje vas Bog poziva. I da, to vrijedi i za strance i neprijatelje i rođake.

Bogata žetva izgleda prazna bez mnoštva radnika. Bog poziva svakoga od nas da budemo njegove ruke i noge. Ponekad taj poziv čak nadilazi granice s kojima smo zadovoljni. U svakom slučaju, poziv je uvijek isti. Izgraditi kraljevstvo. Da mu se pridružim u zadatku. Učiniti svoj san i viziju konkretnom i opipljivom stvarnošću. Zadatak nije rezerviran samo za svećenike i pastire. Sve nas potiče da zauzmemo svoje mjesto u velikoj priči. Ponekad ćete biti proturječni i klevetani, kao što je Isus bio. Bit ćete preplavljeni zadacima koji su vam na raspolaganju, kao što je Isus bio. Izvršit ćete čuda koja će pomaknuti srca, kao što je Isus učinio. Zamolite Boga da pošalje radnike u žetvu i budite spremni. Jer prvi koji će poslati ćeš biti ti.

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: