21. NKG – ČETVRTAK – VEČERNJA MOLITVA

XXI. TJEDAN KROZ GODINU – ČETVRTAK
21. NKG – Svagdan

VEČERNJA MOLITVA

Gospodine, blagoslovi zemlju na koju pada mrak; blagoslovi grad i predgrađe; bogataše da budu milosrdniji, siromahe da se međusobno ljube.
Moj Bože, blagoslovi osobito siromahe; ukloni svađe između muževa i žena; izmiri braću.
Vrati sreću svima malima i velikima, da nijedan od njih Tebe ne proklinje, nego da Te što više ljubi, dobri Isuse.
Molim Te za sve one koji Ti se ne mole ove večeri.
Ljubim Te za sve one koji Te još ne ljube. Darujem Ti svoj život kako bi njihov život bio bolji i lakši.

Ispit savjesti…
(Jesam li tijekom dana pročitao koju riječ iz Sv. Pisma ili duhovne knjige? Znam li se time okoristiti, primijeniti to u dnevnom životu, ili pak ne mislim na to preko dana? Što ću u tom pogledu poduzeti?
Da li se preko dana koji put svratim svome najvećem prijatelju Isusu (molitvom, pohodom crkvi…)? Znam li s Njime povjerljivo razgovarati o svojem životu – radostima i poteškoćama?
Znam li cijeniti šutnju i sabranost? – znati šutjeti znači – znati živjeti?! – jesam li kada razmislio o tome? Zar nije to poteškoća s kojom se često susrećem u zajedničkom životu – kanim li je već jednom riješiti?
Je li moje vladanje na visini, osobito bratska ljubav, služi li zaista na čast Bogu?
Jesam li razmišljao o tome što znači vjerovati i ljubiti Isusa Krista?)…
Jesam li škrt u molitvenim nakanama? Molim li za sve ljude dobre volje – prijatelje i neprijatelje Crkve i našega naroda?
Da li sam svjestan da dijelim s Isusom u blagovaonici, dijeleći sa svojom subraćom?
Znam li sačuvati duševni mir u vrijeme napasti te smireno i vedro nastaviti svoje učenje, odmor, igru ili što drugo?

Gospodine Isuse bilo je mnogo nemarnosti kroz ovaj dan i moja duša mora Ti izgledati tamna… Ja sam sebičnjak koji misli samo na sebe… To najbolje dokazuju moji grijesi. Ali ipak ja bih htio imati dušu sjajnu i plemenitu… Žao mi je što sam Te uvrijedio i obećajem da ću biti bolji. Gospodine, pomozi mi da dadnem više poleta svom životu. Prečista Djevice, čija duša je sjala kao kristal, pomozi mi, da i moja duša postane obzirnija i ljepša.
Gospodine Isuse Kriste, za dobro ljudi Ti si ustanovio vidljivu Crkvu s pastirima koji njom upravljaju, sluge koji dijele Sakramente i propovijedaju riječ Božju, te redovnike koji prihvaćaju Tvoje savjete. Daj nam biskupe, svećenike i redovnike po Srcu svome, da razboritost njihova vodstva, svjetlo njihove nauke i žar njihove ljubavi za Te osvoji sve duše koje se ne mogu spasiti osim u Tvoje ime.
U Tvoju se zaštitu utječemo, sveta Bogorodice! Ne odbij nam molbe u potrebama našim, već nas od svih pogibelji uvijek oslobađaj, Djevice slavna i blagoslovljena, Gospođo naša, Posrednice naša, Zagovornice naša. Sa svojim nas Sinom pomiri, svojemu nas Sinu preporuči, svojemu nas Sinu izruči. Amen.

%d blogeri kao ovaj: