Molitva svetoj Moniki za djecu koja su se udaljila od Boga

Molitva svetoj Moniki za djecu koja su se udaljila od Boga

Sveta Monikase dugi niz godina molila da se srce i um Augustina (njezina sina i budućeg sveca) otvore i da može imati autentičan susret s Kristom, preusmjeren prema Božjoj volji.

Na njezine suze i molitve nebo je zasigurno odgovorilo.

Sveta Moniko, uzorna majko Velikog Augustina, ti si ustrajno usmjeravala svoga zabludjelog sina: ne teškim prijetnjama, nego molitvenim vapajima u nebo. Posreduj za sve majke našega vremena, tako da znaju kako privući svoju djecu Bogu.
Nauči ih kako da ostanu bliske sa svojom djecom, čak i sa sinovima i kćerima koji su se odmetnuli i nažalost zabludjeli.
Draga sveta Moniko koja si iskusila nevolje i kao supruga i kao majka, mnoge su žalosti probole tvoje srce tijekom tvoga života. Ipak, nisi očajavala ili izgubila vjeru. S povjerenjem, upornošću i dubokom vjerom svakodnevno si molila za obraćenje svoga voljenog muža Patricija i ljubljenog sina Augustina.
Izmoli mi tu istu snagu, strpljenje i povjerenje u Gospodina. Zagovaraj me, draga sveta Moniko, da Bog usliša moju molbu za (Ovdje spomeni svoju nakanu) i dadne mi milost da prihvatim Njegovu volju u svemu, po Isusu Kristu, Gospodinu našem, u jedinstvu Duha Svetoga, jedan Bog u vijeke vjekova. Amen.

%d blogeri kao ovaj: