01. DOŠ – BIBLIJSKA MISAO DANA – d

I. TJEDAN DOŠAŠĆA – SRIJEDA
01. DOŠ – Svagdan

BIBLIJSKA MISAO DANA

GOZBA

Ne mislite li da to mora zvučati zaista sjajno! Bog će nam osigurati gozbu. Zamislite samo kakav će to blagdan biti, ako ga je Bog sam pripremio. Kao što prorok kaže da će to biti “gozba od izvrsna vina, od pretiline sočne, od vina staložena.” (Iz 25, 6). Kakav božanski banket! Tko ne bi želio biti pozvan s obzirom da ovo još nije kraj? Jer Bog će učiniti puno više. On će “progutati smrt zauvijek” i “izbrisati će suze sa svih lica” (Iz 25, 8). Da, lijepa slika budućeg života … ali možda bez ikakve veze s tim životom.

Ali to nije istina. Bog nije daleko. Bliži je nego što možete zamisliti. Sve što stvarno trebate učiniti je samo doći k Njemu. Čeka … “Imam samilosti” (Mt 15,32). Ne bojte se, dođite! On nema dnevnik, tako da vam nije potrebno unaprijed zakazati sastanak. Uvijek te čeka. Posebno čeka u euharistiji. Dođite i ne brinite, jer On zna da ponekad “nemate šta jesti” (Mt 15, 32).

Bog nas ne želi poslati gladnima (usp. Mt 15,32). Daje nam hranu da nas hrani. To nije vaš obični kruh, vrsta koja ne može ispuniti vašu najdublju glad. Kruh koji on daje je da se ne srušimo na putu. Pa kako možemo doći do Gospodinove kuće gdje ćemo prebivati ​​zauvijek (usp. Ps 23, 6)? Možemo se hraniti samo od Njega, pa … On dolazi k nama i širi stol (usp. Ps 23, 5) kako bi nam dao osvježenje.

“Evo, ovo je naš Bog; čekali smo ga da nas spasi. To je Gospod; čekali smo ga; radujmo se i radujmo se njegovom spasenju” (Iz 25,9).

%d blogeri kao ovaj: