03. NKG – VEČERNJA MOLITVA – A

III. TJEDAN KROZ GODINU – NEDJELJA
03. NKG  – TREĆA NEDJELJA KROZ GODINU

VEČERNJA MOLITVA

‘Danas’ – kaže Isus – započinje Božje kraljevstvo. Više nema vremena za gubljenje! Ljudska bijeda vapi prema nebu. Budući da Bog stoji na strani onih koji trpe zbog nepravde, a kori one koji nepravdu čine, taj je prvi Isusov javni istup prouzročio podjelu. – Svaki je dan Božje ‘danas’. Svaki dan mogu se obistiniti Božja obećanja – ako naiđu na vjeru koja je otvorena za primanje dara…

Molitva:

Ti, Bože, koji si naše danas i naše sutra, naše sada i naša budućnost – Tvoje je kraljevstvo među nama. No ima nas mnogo koji Te ne uspijevamo pronaći u ovome svijetu, jer tvoju svjetlost zaklanja toliko pohlepe, toliko opsjednutosti moću, nesposobnosti za ljubav… Učini nas otvorenima Tvojemu kraljevstvu, poput djeteta koje prima kruh od svojega oca i od svoje majke. To Te molimo po Isusu Kristu, u kome su se ispunila sva obećanja Tvojih proroka. Amen.

(Ako ne stigneš moliti iz molitvenika, izmoli: Oče naš, Anđele čuvaru ili koju od dragih molitvi. Na početku i na kraju molitve se prekriži! Zahvali se Bogu za današnji dan.)

✞ U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen ✞

%d blogeri kao ovaj: