03. NKG – JUTARNJA MOLITVA – f

III. TJEDAN KROZ GODINU – PETAK
03. NKG – Sv. Toma Akvinski, prezbiter i crkveni naučitelj

JUTARNJA MOLITVA

Tebi za ljubav, Isuse, prihvaćam početak ovoga dana. Rado se odričem daljnjega spavanja premda mi tijelo još traži počinka i odmora. Ustajem tebi za ljubav.

Iz ljubavi prema tebi prihvaćam, Isuse, današnji dan i sve što me u njemu čeka. Ako je to i običan svakodnevni posao, Isuse, iz ljubavi prema tebi sve ću učiniti što bolje mogu, sve ću činiti s ljubavlju.
Osobito ću nastojati, Isuse, radi ljubavi tvoje dati nabolje od sebe upravo onim poslovima koji su mi posebno teški i dosadni, koji me ispunjaju osjećajem da sam iskorištavan i koji me frustriraju, koji ne odgovaraju mojim unutarnjim sposobnostima i težnjama.

Tebi za ljubav, Isuse, pospremit ću kuću, pripraviti doručak, očistiti sobu, pomesti stubište, obrisati prašinu, očistiti cipele… Da, Isuse, sve ću to učiniti tebi za ljubav.

Tebi za ljubav, Isuse, pazit ću da nikoga ne povrijedim, da nitko ne trpi zbog moje nepažnje, zaboravljivosti i grubosti. Tebi za ljubav govorit ću tiše, neću svojom bukom smetati drugima, neću podizati glas. Pripazit ću, Isuse, tebi za ljubav, da nitko ne bude kraj mene žalostan.

Tebi za ljubav, Isuse, nastojat ću radosno i s puno pažnje susretati sve ljude na svome putu. Tebi za ljubav, Isuse, s mirom ću i blagoslivljanjem podići telefon svaki puta kad bude zvonio, mirno i s ljubavlju pozdraviti i prihvatiti svaku osobu koja zove. Isto ću tako prihvatiti i one koji budu nazvali krivi broj; Tebi za ljubav ću im pokušati pomoći ako to budem mogao.

Radosno ću, Isuse, susresti one koji budu pozvonili na moja vrata, ma tko to bio. Hvala ti za one koji su mi prirasli srcu. Rado ih primam, ali danas želim, Isuse, tebi za ljubav radosno prihvatiti i one koje ne bih od prve primio. Tebi za ljubav danas primam, Isuse, donositelje različitih računa koje treba platiti; radi ljubavi tvoje, Isuse, primat ću jednako i ugodne i dosadne posjetioce i biti prema svima ljubazan i dobar.
Tebi za ljubav, Isuse, neću se ljutiti na neugodnosti današnjeg dana. Znam da se toliko toga može dogoditi što ne odgovara mojim planovima. Puno toga može drukčije ispasti nego li sam zamislio. Ipak, Isuse, želim to prihvatiti iz ljubavi prema tebi. Znam da sve možeš okrenuti na dobro onima koji te ljube. Želim, Isuse, da me danas u svemu nadahnjuje i vodi tvoja ljubav. Radi ljubavi tvoje, Gospodine, neka bude sve kako ti hoćeš.

fra Zvjezdan

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: