02. VAZ – BIBLIJSKA MISAO DANA- d

II. VAZMENI TJEDAN – SRIJEDA
02. VAZ – Svagdan ili: Bl. Ozana Kotorska, djevica

BIBLIJSKA MISAO DANA
Iv 3,16-21

Današnje evanđelje ima veoma važnu misao. Ivan prezentira Isusovu ljubav koju kao da umjetničkom rukom oslikava kroz razgovor s Nikodemom, kojemu kaže: ‘Bog je tako ljubio svijet, te je dao svoga Sina Jedinorođenca, da niti jedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni’. I dok meditiram ovaj tekst, postavljam pitanje, a gdje su granice Očeve ljubavi, koju mi maleni teško možemo razumjeti? Odgovor na pitanje dolazi mi kroz molitvu.
Otac tvoj nema granica. Daje Sina svoga kroz beskraj ljubavi. Darivanjem Sina, stvara ljubav. Dakle, poistovjećuje se s ljubavlju. Poistovjećuje se i sa svjetlom i životom. Ljubav mu je bez granica, a ide do te mjere da čovjeka želi sličnim sebi. I još, kroz Ivanovo pero, navodi činjenicu; ‘Svjetlost je došla na svijet, ali ljudi su više ljubili tamu nego svjetlost, jer djela ljudska su zla i zlo, a zlo mrzi svjetlost i zato ne dolaze k svjetlosti da se ne razotkriju zla djela’.
Poruka je to evanđelja danas, prijatelju upućena i tebi i meni, zato sada i smijemo moliti Oca. Oče dođi i obasjaj i naš duh, svojim božanskim svjetlom. Jer Bog i kroz ovaj trenutak daje spoznaju da razumijemo njegovim razumijevanjem. Da svoj život procjenjujemo ne svojom mudrošću, nego kroz mudrost Oca, da bismo lakše prihvaćali gledišta božanske mudrosti.
I još nešto. Kroz evanđeosku poruku Otac nam danas priopćava beskrajnu širinu svojih pogleda nad životom i dopušta da kroz nas prolazi beskonačna veličina i Njegove mudrosti.
Za kraj, s ljubavlju i puninom srca recimo Ocu. ‘Oče, učini nas posve prozirnima za tvoju svjetlost. Otvori nas prihvaćanju svemu onomu čemu nas i poučavaš. Jer samo po Tvom Duhu možemo vjerovati u plodnost, često tajanstvenu, ali stvarnu, plodnost vazmenog otajstva u našem osobnom životu i u svijetu kojeg nam kroz ovaj trenutak i povjeravaš.

Pripremila: s. Augustina Barišić, ASC (14.4.2010)

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: