2609 – SV. KUZMA I DAMJAN – narodna vjerovanja

SV. KUZMA I DAMJAN – narodna vjerovanja

Današnji dan je po narodnom vJerovanju dobar za molitvu za ozdravljenje. Postoji i vJerovanje da danas nije dobro raditi teške fizičke poslove i da bez prijeke potrebe ne treba izlaziti iz kuće, a ne treba ni raditi poslove na velikim visinama.

Kad izgovorite OVE RIJEČI, rJešićete se svakog psihičkog i fizičkog bola! Pomolite se i za bližnje, MOLITVA glasi ovako…

Ovu molitvu trebalo bi moliti počevši od današnjeg dana, 40 dana za redom, i biti ćete zdravi onoliko koliko vjerujete da vam to može pomoći.

Molitva glasi ovako:

K vama, sveti besrebrenici i čudotvorci Kuzmo i Damjane, kao brzim pomoćnicima i toplim molitvenicima za spasenje naše, koljena preklonivši, pritičemo i, klanjajući se, usrdno vapimo: ne prezrite moljenja nas grešnih i nemoćnih, koji smo u mnoga bezakonja zapali i svakoga dana i časa griješimo. Umolite Gospoda da nama, nedostojnim slugama Svojim, podari velika i obilna milosrđa Svoja. Izbavite nas od svake patnje i bolesti, jer ste od Gospoda i Spasa našega Isusa Krista primili izobilnu blagodat isceljenja, radi čvrste vjere, besplatnog liječenja i mučeničke končine vaše. Uslišite nas koji se molimo i bogougodnim posredništvom vašim izmolite kod Krista Boga  našim upraviteljima zdravlje, blagostanje, spasenje, pobjedu nad neprijateljima i blagoslov Božji. Opet se klanjajući, usrdno molimo da nam od Gospoda isprosite sve što je od koristi u ovom privremenom životu, a posebno što je potrebno za vječno spasenje, da se udostojimo da molitvama vašim dobijemo kršćanski kraj, bez bolesti, nepostidan, miran, i da se izbavimo od prevara đavolskih i vječnih muka, da nasljednici bezgraničnog i blaženog Carstva Nebeskog budemo. A vi, ugodnici Božji, ne prestajte da se molite za one koji vam sa vjerom pristupaju; čak i ako, po mnoštvu grijehova svojih, nismo dostojni milosrđa vašeg, budući istinski podražavaoci čovjekoljublja Božjeg, učinite da donesemo rod dostojan pokajanja i u vječni pokoj stignemo, hvaleći i blagosiljajući divnog u svetima Svojim Gospoda i Boga i Spasa našega Isusa Krista i Prečistu Majku Njegovu, i vašu toplu zaštitu, sada i uvijek i u vjekove vjekova. Amen.

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: