2412 – JUTARNJA MOLITVA

IV. TJEDAN DOŠAŠĆA – SUBOTA
04. DOŠ – 24. prosinac

JUTARNJA MOLITVA

✞ U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen ✞

Milosrdni i milostivi moj Isuse! Ti si me u protekloj noći sačuvao od nesreće i dozvolio mi da opet gledam svjetlo dana. Neka Ti je slava i hvala jer me svakog jutra iznova čeka Tvoja dobrota i vjernost. Zapovijedi svojim svetim anđelima da me čuvaju i brane na svim mojim putovima. Obrani me od svih koji mi žele nauditi i osujeti moć zlog neprijatelja, ako me želi navesti na grijeh. Upravljaj mojim mislima i riječima, blagoslovi moje djelovanje i vladanje.

Gospodine, prati me u ovom novom danu i budi uz mene u mojim djelima i mislima, i ako ne mogu slijediti Tvoj poziv, dopusti da Tvoj anđeo upravlja mojim koracima.

»Korak po korak napreduje pripovijedanje (Evanđelja) od Augusta u Rimu do Djeteta u jaslicama u Betlehemu. Može se car hvastati kao gospodar i spasitelj svijeta, u stvarnosti kraljuje ovaj koga Bog proklamira za Gospodina i Spasitelja te koga zajednica (vjernika) kao takva priznaje: Isus. On je rođen u našem svijetu (u svijetu Augusta, Kvirinija i Heroda Velikog), da u njemu nastupi Njegovo kraljevstvo. U Njemu je slava na visini (za) Boga i na zemlji mir (spasenje) ljudima koje (Bog) ljubi« (Franz Kamphaus).

„Gospodine, daj mi sunca, cvijet, smiješak, oči djeteta. Gospodine, daj mi radosti.“
♥ Blagoslovio nas Gospodin i sačuvao nas od svakog zla i uveo nas u život vječni. Amen. ♥
✞ U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen ✞

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: