01. NKG – VEČERNJA MOLITVA – e

I. TJEDAN KROZ GODINU – ČETVRTAK
01. NKG – Svagdan 

VEČERNJA MOLITVA

Isus želi ozdravljenog čovjeka, jer on je ozdravio i ovog gubavca, ali da bi zaista istinski ozdravio čovjek se mora dati dovesti u red zahtjevom Božje riječi, Božjeg zakona. Isus je od čovjeka kojega je ozdravio gube tražio da ide najprije pokazati se svećenicima, te da za svoje očišćenje prinese ono što je propisao Mojsije, što je trebalo biti presudno svjedočanstvo. Međutim, gubavac to nije učinio nego je odmah stao „trubiti“ po gradu, a to je spriječilo Isusov ulazak u grad.

Isus je osnovao Crkvu i postavio svoje svećenike s razlogom, kako ne bismo njega samoga (Isusa) pretvorili u predmet svojih privatnih zahtjeva i želja, i tako ne uviđajući više potrebu ni za njegovom Crkvom.

Isus i danas od svakog vjernika traži isto ono što je tražio od gubavca: za sve ono što ti je učinio pokaži se svećeniku, povjeri se svećeniku. Jer puno toga dobrog, što je trebalo biti lijepo svjedočanstvo, jer se zaobilazilo glas i sud Crkve, rasplinulo se poput sapuničastog mjehura i ostavilo trajnu štetu na onima koji su u to upali.

Očisti me Gospodine od svake gube, naročito gube grijeha, i neka mi tvoja samotna prisutnost u svetoj euharistiji bude trajno mjesto obnove moje vjere i života. Amen

%d blogeri kao ovaj: