2001 – Gospa od čuda

Gospa od čuda

Svakog 20. siječnja, u bazilici Sant’Andrea delle Fratte u Rimu, hramu koji služi Minims San Francesco di Paola i koji se nalazi nekoliko koraka od poznatog Piazza di Spagna, jedino potvrđeno ukazanje Djevice Marije spominje se u vječnom gradu.

Godine 1842. lijepa žena, prepoznata kao Djevica čudotvorne medaljice, ukazala se na oltaru San Michele ateistu židovskog podrijetla Alphonseu Marie Ratisbonneu koji je kasnije posvjedočio događaj ovim riječima:

“Djevica nije progovorila ni riječ, ali ja sam savršeno razumio… Osjetio sam toliku potpunu promjenu da sam vjerovao da sam netko drugi, najgorljivija radost izbila je u dubini moje duše; Nisam mogao govoriti… Nisam mogao objasniti istine u koje sam stekao vjeru i znanje. Sve što mogu reći jest da mi je pao veo s očiju; ni jedan veo, nego sve mnoštvo velova koji su me okruživali je nestalo… Izašao sam iz ponora tame, vidio sam u dubini ponora krajnje bijede iz kojih sam bio izvučen djelom beskrajnog milosrđa… toliko ljudi mirno silazi u ovaj ponor mojih očiju zatvorenih od ponosa i ravnodušnosti… Pitaju me kako sam naučio te istine, jer je sigurno da nikada nisam otvorio knjigu religije, nikada nisam pročitao nijednu stranicu Biblije :

Nakon tog šokantnog susreta Ratisbonne je odlučio prijeći na katoličanstvo i krstiti se, zatim je postao svećenik i otišao u Palestinu preobraćati Židove i muslimane, umro je svetom smrću 16. svibnja 1884. godine.

%d blogeri kao ovaj: